18. nov. 2021 - 15:06

Demonstranter undrer sig: Hvorfor blev vi ikke anholdt?Mens feststemte politikere fra Folketinget og borgerrepræsentationen i København var samlet til valgfest på Christiansborg tirsdag aften, skete der noget udenfor Christiansborgs mure.

En håndfuld vaccinemodstandere fra en gruppe, der kalder sig “Freedom to the people Save the Children” havde nemlig planlagt en ‘aktion’ tirsdag aften.

Tidligere på dagen, da de var samledes foran Christiansborg for at brænde deres valgkort, havde de fået øje på et stort stillads.

Det gav dem den idé, at de senere på dagen ville vende tilbage og kravle op ad stilladset for at se, hvor tæt de kunne komme på politikerne for at efterlade nogle trøjer og en maske med deres politiske budskaber på.

Og de kom tættere på, end de havde troet, fortæller en af de ledende medlemmer af gruppen til Presse-fotos.dk.

En af demonstranterne kravlede tirsdag aften op ad stilladset på den ene side af Christiansborg.

Her kunne demonstranten så kravle videre over på en af Christiansborgs balkoner, hvorfra han igennem et vindue kunne se ned til politikerne.

Imens havde andre demonstranter taget opstilling i gaderne op til Christiansborg med kameraer for at dokumentere, når politiet kom for at anholde manden på balkonen.

Ifølge demonstranterne var det her manden kravlede op.

Men politiet kom aldrig.

“Vi havde forberedt os på, at vi kunne blive anholdt. Men politiet kom ikke. Der var ingen, der bemærkede det,” siger det ledende medlem af gruppen.

“Jeg tror, at han var deroppe i tyve minutter, og han kravlede ned og op et par gange også.”

Mens demonstranten var på balkonen lagde han trøjerne med anti-vaccine budskaber og dokumenterede det hele med kamera.

Men det undrer demonstranterne, at det var så let at komme så tæt på politikerne, uden at politiet kom.

“Det burde jo ikke kunne lade sig gøre. Især når man tænker på, at de gør så meget ud af sikkerheden ved almindelige demonstrationer foran Christiansborg, men når man så gør noget som det her, så er der ikke nogen, der gør en skid.”

“Det virker jo komisk, at det var så let.”

Og ifølge medlemmet af gruppen af vaccinemodstandere så er det ikke sidste gang, at de vil benytte taktikken med at komme tæt på politikerne.

“Vi har mange flere af sådan nogle aktioner her på vej ved bygninger, som skulle være højsikrede.”

Københavns Politi henviser til Folketingets egne sikkerhedsvagter, når Presse-fotos.dk spørger om en kommentar på episoden.