‘De skyder vores naboer – hvem hjælper os?’

Lørdag aften kom Luna og hendes familie cyklende hjem til deres hus på Christiania, da skuddene lød.

Frygten for det uvisse er værst, når man bor blot 10 meter fra Pusher Street.

Luna bor sammen med hendes mand og deres 3-årige datter, få meter fra Pusher Street, hvor en mand lørdag aften blev dræbt ved skud og fire andre såret.

‘Åh nej ikke igen’ – en sætning, man ikke troede man skulle bruge om en så forfærdelig ting som familien her har oplevet flere gange i form af slåskampe og vold og som de har kunne følge fra husets vinduer.

Luna har brugt meget tid på at lære sin datter, at Pusher Street er farlig, og at man ikke må gå derhen.
Det lyder som et klip fra Løvernes Konge, men denne gang er det altså i virkelighedens Danmark.

På Facebook har Luna lagt et billede op med teksten: ‘De skyder vores naboer – hvem hjælper os?’ Og netop det, er det store spørgsmål. Hvem hjælper beboerne på Christiania, som lever for frihed og fred og som gerne vil kunne begå sig i hele området, uden at skulle være nervøse for, hvem det næste offer bliver?.

Er en flytning en mulighed?
Til det kom et fast og holdent svar fra Luna ‘NEJ! vi har ikke i sinde at flytte. Jeg er opvokset på Christiania og synes Christiania har nogle helt fantastiske værdier, som jeg alle dage, har ønsket at give videre til mit barn.
’Der er sammenhold derude som man ikke finder andre steder, og det skal rockerne og banderne ikke have lov at ødelægge for os andre’.

Læs videre under billedet…

Søndag aften blev der afholdt beboermøde, efter en 30-årig mand med tilhold i rockermiljøet, lørdag aften blev skudt og dræbt og fire andre blev ramt af skud.
Flertallet af beboerne på fristaden har derfor besluttet, at gaden med navnet ‘Pusher Street’ nu skal lukkes definitivt, fordi flere personer har mistet livet på den berygtede gade.

Både knivstikkerier og skyderier, som også har ramt uskyldige mennesker på stedet, har gjort, at christianitterne nu har fået NOK.