06. jun. 2022 - 20:59

Danskerne hamstrer benzin: Flensborg er tørlagtAdskillige benzinstationer i det nordlige Tyskland har nu udsolgt af benzin, fordi danskerne har hamstret.
Adskillige benzintanke i Flensborg og Harrislee melder om udsolgt

Benzinpriserne er blevet astronomiske i Danmark. I Tyskland er benzinen billigere, men de danske bilister hamstrer, så nu er der ved at være tørlagt i grænsebyerne.

Shell-tankstationen på Harrisleer Strasse i det nordlige Flensborg var den første, der blev ramt – her måtte hanerne lukkes søndag aften, efter at både benzin- og dieseltanken var tomme. Der kunne ikke sælges mere brændstof i omkring 24 timer, før forsyningerne ankom igen søndag aften.

Annonce

Først rullede en tankbil med 24.000 liter diesel og 7.000 liter specialbenzin ind på tankstationen, kort efter fulgt af endnu en tankbil med benzin. Men at fylde tankene tager også noget tid: Tankvognen kan maksimalt pumpe 800 liter i minuttet ned i de underjordiske tanke.

Brændstoffet bliver leveret fra Hamborg til Flensborg, da raffinaderiet i Hemmingstedt ved Heide ikke længere kan dække efterspørgslen.

Tankstationen på stedet for grænsesupermarkedet “Pötzsch” i Harreslev måtte lukkes helt sidst på eftermiddagen. Efter at der stadig havde været stor aktivitet ved middagstid, var forsyningerne i tankene brugt op om eftermiddagen.

Hele tankstationen var afspærret med advarselstape, og der var sat skilte på pumperne. Årsagen til manglen på benzin og diesel er en tankrus fra danske bilister, der kommer til Tyskland for at fylde tanken – fordi benzinpriserne i Danmark er steget voldsomt de seneste par dage.

Benzinprisen i Danmark er steget til over 18 kroner. Men i Tyskland kan de gyldne dråber fås til 14,50 kroner.

Annonce

Der er også penge at spare på diesel – men knap så meget. Her er der cirka 2,50 kroner at spare pr. liter.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER