02. dec. 2022 - 8:52

Dansk klub ændrer navn: ‘Det er blevet upassende’Arkivfoto

Det amerikanske fodboldhold Copenhagen Tomahawks, der har hjemmebane i Valby, skifter nu navn, da klubben ikke længere mener, at navnet er passende

I 20 år er Valbyklubben blevet kaldt Copenhagen Tomahawks.

Men snart er det slut.

Den 28. november besluttede bestyrelsen bag det amerikanske fodboldhold nemlig at skifte navn for ikke at gøre sig skyldig i kulturel appropriation.

Lasse Bach Schrøder, der er formand for klubbens bestyrelse, oplyser til TV 2 Lorry, at man ikke længere finder navnet passende.

”Vi så flere og flere navne, der blev taget op både i Danmark og i USA, som ikke længere var tidssvarende, hvor man ikke længere kunne retfærdiggøre at hedde det,” siger han til mediet.

Grunden til, at klubben opfatter navnet som upassende, er, at en tomahawk er en indiansk stridsøkse.

Sprogforsker og lektor ved Københavns Universitet Marie Maegaard fortæller, at det sker, at vi oftere og oftere er nødt til at revurderer sprogbruget, da vi i nutidens samfund er blevet mere opmærksomme på minoriteter.

”Det handler nok om, at mange af de grupper i samfundet, som ikke tidligere har haft en stemme, er begyndt at få det, så nu begynder man at skulle tage hensyn til nogen, som man ikke har taget hensyn til tidligere,” siger sprogforskeren til Nordjyske.

Copenhagen Tomahawks kører på nuværende tidspunkt som et rent kvinde hold, der blev startet i 2017. Klubben vil først næste år fortælle, hvad det nye navn bliver.ANDRE LÆSER OGSÅ