Danmarks MMA-landshold skriver historie til Europamesterskaberne

Mikkel Iversen vinder sølv i vægtklassen light heavyweight til Europamesterskaberne i MMA, som blev afviklet i sidste uge i Beograd i Serbien og kulminerede med finalerne lørdag aften.

Europamesterskaberne i år er blandt de største MMA-turneringer nogensinde med mere end 500 deltagere lige fra Finland i nord til Grækenland i syd og Ukraine i øst til Irland i vest.

Turneringen blev afviklet med tre bure med kampe sideløbende. Der blev afviklet ca. 60 MMA-kampe hver dag i turneringen. Alle kampe blev streamet live på IMMAF-TV, og finalerne blev sendt live på serbisk TV.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Danske Mikkel Iversen indleder turneringen med at møde den stærke franskmand Samuel Akesse. Efter 3 hårde runder, hvor Mikkel er tæt på at blive fanget i en armbar, vinder Mikkel på dommerstemmer. I kvartfinalen møder Mikkel ukraineren Vladislav Baydukov. Denne kamp vinder Mikkel overlegent på point efter at have domineret ukraineren i alle tre runder. I semifinalen stilles Mikkel overfor endnu en ukrainer. Denne gang er det den stærke atlet Bohdan Cherepania. Ukraineren indleder kampen med et massivt pres på Mikkel i første runde, men Mikkel holder hovedet koldt og vinder anden og tredje runder og hiver sejren hjem på dommerstemmer.

“Vi vidste, at Mikkel havde tabt første runde mod Bohdan Cherepania, og at vi måtte lægge taktikken om. Det gode ved Mikkel er, at han er hurtig til at omstille sig til, hvad modstanderen kommer med. I dette tilfælde gik han ind til anden og tredje runde og eksekverede lige netop det, vi havde givet instrukser om i pausen”, fortæller den tilfredse landstræner for det danske MMA landshold, Milan Silva.

I finalen møder Mikkel sloveneren Domen Vergles. Mikkel kæmper tre stærke runder, men må desværre se sig slået, da buzzeren lyder efter tredje runde. Domen Vergles vinder kampen på dommerstemmer.

Mikkel Iversen vinder en flot EM-sølvmedalje efter at have kæmpet fire hårde MMA-kampe, der alle er gået tiden ud.

Danmark har ikke taget medalje til en turnering under The International Mixed Martial Arts Federation – IMMAF – siden den danske MMA-kæmper Mikkel Kasper vandt VM-guld tilbage i 2014. Så Mikkel Iversen har nu skrevet sig ind i dansk MMA-historie med sin flotte præstation til EM.

Det danske MMA-landshold bestod udover Mikkel Iversen også af atleterne Emil Bamdad Shahriari i bantamweight og Mikkel Emil i flyweight. Disse atleter kom dog ikke videre fra turneringens indledende runde.

Det næste mål for det danske MMA-landshold er de nordiske mesterskaber, som afholdes den 30-31. august i København. Derefter er næste mål verdensmesterskaberne, som afholdes i Uzbekistan i november.