Danmark sender mere hjælp til Pakistan

FOTO: Beredskabsstyrelsen. Billedet er fra pakning af Beredskabsstyrelsens vandrensningsmodul til Indonesien i 2018

Situationen i Pakistan er lige nu så akut, at Udenrigsministeriet har valgt at sende yderlige hjælp til landet, hvor 33 millioner mennesker er påvirket af katastrofale oversvømmelser.

I denne omgang er der tale om et vandrensningsmodul, som skal omdanne forurenet vand til rent drikkevand til civilbefolkningen. Vandingsmaterielet, der er i dag er blevet sendt, kan omdanne urent vand til 120.000 liter rent vand. Men da rensningsmodulet skal kunne betjenes af specialister, vil der også blive sendt 10 folk med, som kan operere modulet.

LIGE NU LÆSER ANDRE: BOMBERYDDERE OG BEREDSKAB TIL STEDE EFTER FUND AF STORT LAGER MED FYRVÆRKERI

Pakistan har erklæret en nødsituation i landet efter oversvømmelserne, som resulterede i, at en tredje del af landet er lagt under vand.

Derfor har Pakistan søgt EU’s civilbeskyttelsesmekanisme om hjælp. Bidraget med rensningsmodulet og mandskabet på 10 personer er finansieret gennem Udenrigsministeriet.

LÆS OGSÅ: UNGDOMMENS FOLKEMØDE STARTER I DAG: METTE FREDERIKSEN HOLDER ÅBNINGSTALE

“Udsendelsen sker i samarbejde med Forsvarsministeriet og er finansieret af Udenrigsministeriet. Indsatsen understøttes af den danske ambassade i Islamabad og er koordineret gennem EU’s civilbeskyttelsesmekanisme, som også yder finansiel støtte til transporten”, oplyser Beredskabsstyrelsen på deres hjemmeside.