23. jun. 2022 - 20:41

Danmark rundt: Sankthansaften i billederSankthansaften, er den aften, hvor danskerne fejrer midsommeren med bål og taler.

Det er en aften, hvor danskere rykker sammen i nabolaget eller i lokale fællesskaber, synger sammen sammen og nyder de lyse sommernætter sankthansbålets skær.

Annonce

Fejringerne har også formået at samle befolkningen i tider, hvor det har set svært ud.

I 2020 var der forsamlingsforbud for, hvis man var flere end 50 personer, og man blev rådet til ikke at mødes alt for mange mennesker.

Det er ikke længere tilfældet, og i år ser man flere folk være forsmalet.

Eksempelvis i Engesvang, hvor det er KFUM-spejderne, som har arrangeret sankthansbål ved Dværgbakken i den midtjyske by.

Annonce

Her var cirka 200 mennesker forsamlet for at sende heksen til Bloksbjerg.

Dog var man nødt til at vande græsset omkring bålet, så man havde styr på branden.

I Vestervangen i Tommerup på Fyn, var der cirka samlet 150 mennesker til afbrænding af sankthansbål og til sang af midsommervisen.

I Kolding stod den på festligheder i Legeparken, hvor børnene fik mulighed for at sidde i brandbiler, prøve vandsprøjterne og hygge sig med ungdomskadetterne fra Trekantområdets Brandvæsen.

Annonce

I landsbyen Horne, som ligger lidt uden for Hirtshals, var der blevet arrangeret båltale og sankthansbål af den lokale beboerforening.

Her hyggede de lokale med sang, vand, kaffe og kage, mens de yngste ristede skumfiduser ved bålet – hvis de da kunne komme til for varmen.

Sankthans i Tommerup på Fyn
Sankthans i Engsvang
Sankthans i Engsvang
Sankthans i Engsvang
Sankthans i Engsvang
Sankthans i Engsvang
Sankthans i Engsvang
Legeparken i Kolding
Legeparken i Kolding
Legeparken i Kolding


ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER