31. jan. 2023 - 13:45

Danmark er verdens mindst korrupte landFor femte år i træk topper Danmark listen over verdens mindst korrupte lande.

Det viser tal fra antikorruptionsorganisationen Transparency International.

Landene bliver tildelt point, som går mellem 0 og 100. Sidste år lå Danmark på 88, men i år er vi rykket et nyk opad på skalaen, hvor vi nu scorer 90 point.

Denne flotte placering på pointtavlen er gode nyheder, når internationale virksomheder vil drive forretning i Danmark. Det siger Jesper Olsen, der er formand for Transparency International Danmark, i en pressemeddelelse.

LIGE NU LÆSER ANDRE: 23 personer anholdt i kæmpe matchfixing-sag

 “Det er enormt glædeligt, fordi de punkter, vi går lidt frem på, omhandler sådan nogle kerneting, såsom at udlandet opfatter det som om, at når man skal drive forretning i Danmark, så skal man ikke have penge op af lommen til bestikkelse, men at der er et godt og sundt forretningsmiljø i Danmark, udtaler formanden.

God placering betyder ikke, at der slet ikke er korruption i Danmark

Denne placering betyder ikke, at der slet ikke er korruption i Danmark. Det betyder blot, at der ikke er meget af det, fortæller Jesper Olsen.

“Der er korruption i Danmark. Vores indeks fortæller noget om, hvordan niveauet af korruption i Danmark opfattes, og hvad det er for en oplevelse, man i udlandet har af at samarbejde med danske myndigheder og embedsmænd”, siger formanden.

Og det er især Christiansborg, hvor korruptionen kan ske, fordi vi ikke er så robuste på det område.

“Danmark er et af de lande, hvor det er nemmest eksempelvis at mørklægge økonomiske transaktioner til politikerne”, siger Jesper Olsen.ANDRE LÆSER OGSÅ