Christian Eriksen overtager landskampsrekord alene

Christian Eriksen er nu den danske fodboldspiller med flest A-landskampe.

Det står klart, efter at den danske midtbaneprofil tirsdag startede inde i EM-gruppekampen mod Serbien.

32-årige Eriksen er nu oppe på 133 landskampe, hvilket er én mere end den tidligere rekordholder, Simon Kjær.

Landsholdsanføreren er dog på bænken og kan tangere Eriksens rekord, hvis han bliver skiftet ind. Kjær har selv haft rekorden siden oktober, hvor han spillede sin landskamp nummer 130 og passerede Peter Schmeichel.

Christian Eriksen, der er fra Middelfart på Fyn, begyndte seniorkarrieren i hollandske Ajax, hvor han fik debut på klubbens førstehold i januar 2010.

Kort efter blev det til debut i rødt og hvidt, da han i marts blev skiftet ind på udebane i en testkamp mod Østrig som 18-årig.

Fynboen blev efterfølgende også udtaget og fik spilletid ved VM-slutrunden et halvt år senere, hvor det blev til dansk exit efter gruppespillet.

I juni 2021 faldt Eriksen om med et hjertestop i Danmarks EM-åbningskamp mod Finland i Parken. Danskeren blev genoplivet på banen med hjertemassage og var væk fra fodboldbanen i mere end et halvt år.

Eriksen fik comeback 26. februar 2022, hvor han blev skiftet ind for sin nye klub, Brentford.

Kort efter blev midtbanekreatøren igen udtaget til landsholdet og præcis en måned efter sit comeback, vendte Eriksen også tilbage på landsholdet, da han blev skiftet ind i pausen mod Holland. Fynboen scorede efterfølgende et pragtmål efter blot to minutter på banen.

Se top-10 over de spillere med flest landskampe for Danmark:

Christian Eriksen, 133 (aktiv).

Simon Kjær, 132 (aktiv).

Peter Schmeichel, 129.

Dennis Rommedahl, 126.

Jon Dahl Tomasson, 112.

Thomas Helveg, 108.

Kasper Schmeichel 104 (aktiv).

Michael Laudrup, 104.

Martin Jørgensen, 102.

Morten Olsen, 102.

Lige nu er en kæmpebrand ude af kontrol. Der er sendt mindst 15 køretøjer til stedet, da branden er massiv. Flammerne har taget fat i en katalysatorfabrik, og den er ikke til at styre. Læs historien her.