30. jan. 2023 - 10:43

Christian Bitz skal betale kæmpe millionerstatningSø- og Handelsretten har mandag dømt Christian Bitz og hans samarbejdspartner for plagiat af keramiker Kasper Würtz. Det koster nu en millionerstatning

Det koster den kendte ernæringsekspert Christian Bitz og samarbejdspartneren F&H sammenlagt 6,4 millioner kroner i erstatning for at have plagieret keramikeren Kasper Würtz.

Det har Sø- og Handelsretten mandag slået fast.

Kasper Würtz frikendes samtidig og skal ikke betale det krav, som Bitz havde bedt retten om at vurdere i forbindelse med, at Würtz havde deltaget i DR-programmet ‘Kontant’, der ifølge ernæringseksperten havde skadet hans brand og forretning.

Samtidig skal Christian Bitz og F&H betale sagens omkostninger på 1.704.100 millioner kroner.

Erstatningskravet er delt således op, at F&H betaler fem millioner kroner til Kasper Würtz, mens Christian Bitz skal betale en million kroner, og Bitz A/S, der er ejet delvist af Christian Bitz og delvist af F&H skal betale 400.000 kroner.

Betalingerne skal falde inden for 14 dage.

SE OGSÅ: TEENAGER ANHOLDT FOR SKYDERI

Tilbage i maj 2022 slog også Østre Landsret fast, at Bitz havde krænket ophavsretten for Kasper Würtz ved at kopiere flere af de vare, der altså er sagens omdrejningspunkt, fra keramikeren.

Sagen om plagiat startede helt tilbage i 2016.