Chokerende nye detaljer: Bortførelse af 13-årige blev måske planlagt flere dage før

Anklager mener, at den tiltalte i Korsør-sagen begik grove overfald på tre piger, og at motivet var seksuelt

Den 33-årige Philip Westh planlagde måske at bortføre og forgribe sig på en tilfældig pige eller ung kvinde, flere dage før en dengang 13-årig pige den 15. april sidste år blev bortført nær Slagelse.

Det er specialanklager Susanne Bluhm i hvert fald overbevist om, at han gjorde.

– Han og (en ven, red.) havde en løs aftale om at ses den weekend, men flere dage inden weekenden siger han, at han alligevel ikke kan mødes, fordi han skal besøge sin søster.

– Det er åbenlyst ikke rigtigt, og det underbygger, at han allerede flere dage i forvejen havde besluttet, at han denne dag skal ud at lede efter et offer, siger anklageren onsdag i Retten i Næstved.

Her er anklageren i gang med sin skyldprocedure. Det er her, hun siger, hvordan hun mener, de juridiske dommere og nævningerne skal vægte sagens beviser.

Bluhm fremhæver også, at han den lørdag formiddag, inden han tog hjemmefra, skrev til kammeraten, at de ikke kunne spille spil online. Herefter har Philip Westh telefon været slukket i en rum tid.

– Tiltalte fastholder, at telefonen selv gik ud om formiddagen. Men det er ikke rigtigt. Det er bare, fordi han ikke vil indrømme det, siger specialanklageren.

Hun mener, at det blandt andet ud fra hans afvigende seksuelle præferencer, enorme pornoforbrug og pigens forklaringer er tydeligt, at motivet bag forbrydelsen var seksuelt.

Senere onsdag får forsvarer Karina Skou ordet, hvor hun skal sige, hvordan hun mener, at retten skal vægte beviserne.

Den 33-årige mand, som er tiltalt i sagen, har erkendt, at han langvarigt frihedsberøvede den 13-årige pige, og at han udsatte hende for overgreb.

Men han nægter, at han påkørte hende med vilje inden bortførelsen, og at bortførelsen skulle have været planlagt. Han nægter også at have udsat hende for fuldbyrdet voldtægt samt at have forsøgt at dræbe hende.

Ifølge anklageren har Philip Westh erkendt det, han har været nødt til.

– Jeg mener, at han tilpasser sin forklaring til de beviser, der er, siger hun og fremhæver, at hans forklaring har ændret sig på nogle punkter fra anholdelsen til retssagen.

Susanne Bluhm mener, at den tiltalte er bange for, hvordan retten, hans familie og venner vil se på ham, hvis han erkender, at have planlagt at overfalde en pige eller ung kvinde.

Og at det vil inkriminere ham i forhold til grove overgreb på to andre piger, hvilket han nægter sig skyldig i.

Det er et overfald på en 15-årig pige i 2022 og drabet på 17-årige Emilie Meng i 2016.

Presse-fotos.dk har kort efter retssagen begyndelse besluttet, at nævne den 33-årige tiltalte Philip Westh ved navn. Det sker blandt andet på baggrund af flere nytilkomne oplysninger samt et ophævet navneforbud. Læs mere om årsagerne her.

33-årige Philip Westh