Chokerende hændelse: Mand begraver hundredevis af svalereder levende

Da en tilfældig forbipasserende spottede, at en mand var i gang med at ødelægge op til 300 fredet reder, blev politiet hurtigt kontakt

Midt- og Vestsjællands Politi modtog onsdag klokken 10.48 en anmeldelse fra en forfærdet borger, der kunne se, at en mand var i gang med at begrave hundredevis af svalereder på Bækgårdsvej i Borup, Køge.

Det oplyser politikredsen i sin døgnrapport.

‘Et vidne anmeldte, at manden var i færd med at fylde jord oven på nogle jordvolde, hvor der i øjeblikket yngler 2-300 svaler, der havde bygget reder i den jord, som den 60-årige var i færd med at læsse jord ovenpå,’ lyder det fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Da betjente ankom til stedet fik de indstillet mandens arbejde. Det viste sig at være en 60-årig mand fra Stevns, der arbejdede på at skade svalerne.

‘Da svaler i Danmark er en fredet fugleart, er det ulovligt at skade eller dræbe dem eller ødelægge deres reder,’ oplyser Midt. og Vestsjællands Politi.

Den 60-årige mand er blevet sigtet for overtrædelse af jagt- og vildforvaltningsloven og kan forvente en bøde.

Presse-fotos.dk har i en anden sag fået aktindsigt i et uhyggeligt anklageskrift, hvor en 29-årig mand netop er blevet dømt for at tæske et værgeløst offer ihjel. Da politiet ankom til stedet timer efter, mødte der dem et uhyggeligt syn.

En svale – Foto: Dansk Ornitologisk Forening – Hans Henrik Larsen