ChatGPT beskyldes for at kopiere Scarlett Johanssons stemme

Selskabet OpenAI, som står bag den populære chatbot ChatGPT, har mandag meddelt, at det vil fjerne af de AI-stemmer, som ChatGPT kan tale med.

Det sker, fordi stemmen lyder for meget som skuespillerinden Scarlett Johansson.

Det fremgår af et blogopslag fra selskabet.

Det drejer sig om kvindestemmen “Sky”.

Sky er udviklet på baggrund af en anden professionel skuespillerindes stemme, og det er ikke meningen, at den skal lyde som Scarlett Johansson, skriver OpenAI.

– Vi mener ikke, at AI-stemmer med overlæg bør efterligne en berømtheds karakteristiske stemme.

Alligevel vil OpenAI nu sætte brugen af Skys stemme på pause, mens selskabet får styr på den forvirring, der er opstået omkring kvindestemmen.

Det skriver selskabet i et opslag på det sociale medie X.

– Vi har fået mange spørgsmål om, hvordan vi udvælger stemmer til ChatGPT, særligt Sky, lyder det i opslaget.

Ud over Sky kan ChatGPT også tale med en række andre kunstige stemmer. De hedder Breeze, Cove, Ember og Juniper.

Sky trak også opmærksomhed, da OpenAI i sidste uge offentliggjorde sin nyeste model af teknologien – eller motoren – bag ChatGPT ved navn GPT-4o.

Til demonstrationen af den nye model lagde Sky stemme til ChatGPT og viste, hvordan den nye teknologi skal få chatbotten til at virke mere menneskelig og realistisk – blandt andet som samtalepartner.

Flere gange under demonstrationen kom Sky med kommentarer, som blev opfattet som sjove og endda flirtende. Deltagere bemærkede også her, at Sky i høj grad lyder som Scarlett Johansson.

Scarlett Johansson lagde i filmen “Her” fra 2013 stemme til en AI-assistent, som en mand bliver forelsket i.

Efter sidste uges præsentation skrev Sam Altman, som er administrerende direktør for OpenAI, et kortfattet opslag på det sociale medie X med teksten “Her”.

Flere har opfattet dette som en reference til filmen med Johansson, og det har skabt yderligere forvirring omkring baggrunden for skabelsen af Sky.

AFP