Bro kollapser i USA efter påsejling – flere er faldet i vandet

En bro i den amerikanske storby Baltimore i delstaten Maryland er natten til tirsdag lokal tid kollapset, efter at et fragtskib har påsejlet broen.

Det skriver Fox News Baltimore.

Det er uvist, om der er omkomne.

Men brandvæsnet i byen oplyser til det svenske nyhedsbureau TT, at cirka syv personer og formentlig flere køretøjer er faldet i vandet.

Flere brugere har offentliggjort videoer på det sociale medie X, hvor man kan se, at Francis Scott Key Bridge styrter sammen over Patapsco River.

Kystvagten i Baltimore bekræfter ulykken over for The New York Times.

Ifølge kystvagten er det fragtskibet “Dali”, der sejler under Singapores flag, der har påsejlet broen i den amerikanske storby.

Skibet, der er 300 meter langt, var på vej ud af havnen i Baltimore og skulle til Colombo i Sri Lanka, da det påsejlede Francis Scott Key Bridge.

Det norske medie VG har talt med politiet i Baltimore. Efterforsker Niki Fennoy oplyser til VG, at politiet modtog en anmeldelse klokken 01.35 – klokken 06.35 dansk tid – om et delvist brokollaps.

Politiet oplyser ligesom kystvagten, at flere broarbejdere muligvis faldt i vandet.

Klokken 07 dansk tid skrev trafikmyndighederne i Maryland (MDTA) på X, at alle vejbaner på broen var spærret for trafik.

Ifølge Reuters er broen cirka 2,5 kilometer lang. Broen er konstrueret i stål og stod færdig i 1977.