15. nov. 2022 - 21:00

BREAKING: Russiskproduceret missil dræber angiveligt to mennesker i PolenEt missil har tirsdag aften dræbt to mennesker i Polen – flere NATO-lande indkalder nu til krisemøde

Tirsdag aften er der meldinger om, at et muligt russisk missil skal have ramt ned i Polen nær den ukrainske grænse.

Annonce

Som følge af missilnedslaget skal to personer have mistet livet, skriver nyhedsbureauet AP.

Ifølge mediet skal en anonym højtstående efterretningsofficer i USA have bekræftet, at to er døde, og at det russiske missil har slået ned i Polen.

Flere lande har nu reageret og hasteindkaldt til et krisemøde.

Det gælder blandt andet Ungarn og Polen. Estland og Letland har reageret og kalder situationen ‘bekymrende’.

Annonce

Ruslands forsvarsministerium kalder ifølge Interfax meldingerne om missilnedslaget for en bevidst provokation med det formål at eskalere situationen. Ifølge det russiske forsvarsministerium er der nemlig ikke tirsdag foretaget nogle missilangreb nær den polsk-ukrainske grænse.

Den danske udenrigsminister Jeppe Kofod har reageret på meldingerne fra Polen.

‘Det er stærkt bekymrende oplysninger, vi får fra Polen. Mine tanker er med det polske folk og de pårørende til det her angreb. Vi er i tæt kontakt med Polen og vores øvrige allierede i NATO. Vi ved endnu ikke, præcis hvad der er sket på jorden. Det er vi ved at afklare sammen med vores allierede,’ skriver udenrigsministeren på Twitter.

NATO oplyser tirsdag aften, at man er i tæt samarbejde med Polen efter rapporterne om missilnedslaget. “Vi er opmærksomme og kigger på de meldinger om en eksplosion i Polen og koordinerer med vores allierede Polen,” lyder det i en udtalelse fra en NATO-talsmand fortalt til CNN,

Annonce

Missil slået ned i en gård

Ifølge CNN skal flere misiler være slået ned i Polen.

Læs opdateringen her.

Her skal missilerne angiveligt have slået ned


ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER