20. okt. 2023 - 9:04

Breaking: Enhedslisten dropper partner efter terrorangrebFoto: Enhedslisten

Enhedslisten oplyser, at man indstiller samarbejdet med en palæstinensisk organisationen, fordi den angiveligt har deltaget i Hamas’ terrorangreb på Israel

Den palæstinensiske organisation DFLD, som Enhedslisten har samarbejdet med, har angiveligt deltaget i det terrorangreb, som Hamas rettede mod Israel den 7. oktober, der dræbte over 1.200 israelere.

Det oplyser Enhedslisten i en pressemeddelelse.

Og på den baggrund stopper partiet al samarbejde med organisationen.

‘Enhedslisten er desværre blevet bekendt med, at der cirkulerer nyhedshistorier og opslag på sociale medier, der angiveligt viser, at DFLP’s afdeling i Gaza har deltaget i Hamas’ terroraktion d. 7. oktober.  Enhedslisten tager den skarpeste afstand fra den forfærdelige terroraktion og har derfor indstillet alt fremtidigt samarbejde med DFLP,’ oplyser Enhedslisten i en pressemeddelelse.

Derfor har partiet straks orienteret den palæstinensiske organisation om, at samarbejdet er suspenderet.

‘Vi er dybt ulykkelige over oplysningerne om, at en del af en organisation, som vi tidligere har haft samarbejde med, angiveligt har deltaget i angrebet den 7. oktober.’

‘Det er helt forfærdeligt – og vi tager den kraftigst mulige afstand,’ skriver forretningsudvalgsansvarlig i partiet, Rasmus Holme, på dets hjemmeside.

Læs partiets pressemeddelelse HER.