10. okt. 2023 - 15:19

Breaking: Dansker meldt savnet i IsraelUdenrigsministeriet er i kontakt med pårørende til dansk statsborger i Israel samt israelske myndigheder

En dansk-israeler er meldt savnet i Israel.

Annonce

Det bekræfter det danske udenrigsministerium.

– Udenrigsministeriet er i kontakt med pårørende og relevante israelske myndigheder i sagen. Da Udenrigsministeriet har tavshedspligt i personsager, kan vi ikke give yderligere oplysninger, oplyser ministeriet i et skriftligt svar.

Ifølge DR’s oplysninger er der tale om en 69-årig dansk statsborger, der har boet de seneste ti år i Israel, men har to børn i Danmark.

Han er angiveligt bosat i en kibbutz i området tæt på Gaza.

Annonce

Mindst 800 israelere har mistet livet, efter at den islamistiske bevægelse Hamas lørdag morgen iværksatte et omfattende og blodigt angreb i Israel.

Ifølge Hamas selv blev der affyret 5000 raketter mod Israel i løbet af bare 20 minutter. Israel har berettet om halvt så mange raketter.

I alt blev flere end 100 personer bortført og transporteret til Gaza, efter at Hamas-krigere strømmede ind i det sydlige Israel fra Gaza lørdag morgen.

Flere af de personer, der er meldt dræbt, savnet eller taget som gidsel efter Hamas’ angreb i Israel, er udenlandske statsborgere.

Annonce

Blandt andet har Tysklands udenrigsministerium bekræftet, at tyske statsborgere er blandt dem, der blev bortført af Hamas i forbindelse med angrebet lørdag.

Det er ikke oplyst, hvor mange tyskere der er blevet bortført.

Lederen af den palæstinensiske Hamas-gruppe, Ismail Haniyeh, siger ifølge BBC, at Hamas ikke vil gidselforhandle med Israel, før kampene er ovre.

Mandag aften advarede Hamas Israel om, at organisationen vil dræbe gidsler, hvis Israel fortsætter med at gennemføre luftangreb på Gaza uden varsel.

Tirsdag morgen har Israels militær ifølge nyhedsbureauet AFP oplyst, at der er fundet omkring 1500 dræbte Hamas-krigere i Israel.

/ritzau/ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER