Breaking: Advokat Nicolai Dyhr fra Den sorte svane fældet

Breaking-billede 14-årig

Nicolai Dyhr, der medvirkede i TV 2-dokumentaren “Den sorte svane”, kan ikke længere kalde sig advokat

Nicolai Dyhr har deponeret sin advokatbestalling og fremgår ikke længere af Advokatnøglen, der er advokaternes register.

Det skriver mediet AdvokatWatch.

Nicolai Dyhrs medierådgiver oplyser til mediet, at den nu tidligere advokat ikke ønsker at kommentere, hvorfor han har deponeret bestallingen.

Har man deponeret sin advokatbestalling, er det efterfølgende muligt at anmode om at få genudleveret bestallingen hos Civilstyrelsen.

Den nu tidligere advokat kan i princippet fortsat arbejde med konkurssager, i det der ikke er et decideret krav om, at en kurator skal være advokat, skriver AdvokatWatch.

Nicolai Dyhr er med i TV 2’s omtalte dokumentar “Den sorte svane”, som er baseret på skjulte optagelser.

Her holder han møder med kriminelle og rådgiver dem om svindel.

I et interview i dokumentaren har Nicolai Dyhr forklaret, at den ikke giver det fulde billede, og at han taler sine klienter efter munden for at få indsigt i så mange oplysninger som muligt.

Nicolai Dyhr er efterfølgende blevet fyret som partner i advokatfirmaet Horten. Det er ifølge Horten sket som en direkte konsekvens af hans udtalelser i dokumentaren.

Over for Børsen har han erkendt, at han har handlet “dumt”, men han nægter at have gjort noget ulovligt.

TV 2 har forsøgt at få en kommentar fra Nicolai Dyhr og har desuden spurgt, om han frasiger sig sit salær. Dyhr har ingen kommentarer, skriver TV 2.

Nicolai Dyhr har forsøgt at få rettens ord for, at TV 2 skal klippe ham ud af “Den sorte svane”.

Retten i Odense afgjorde for to uger siden, at Dyhr ikke skal klippes ud, og at han desuden skal betale sagens omkostninger.

I dokumentaren afsløres omfattende kriminalitet som hvidvask og svindel med bortskaffelse af forurenet jord. Det sker via skjulte optagelser og en muldvarp i det kriminelle miljø.

Gældsstyrelsen har ifølge TV 2 fjernet Nicolai Dyhr fra sit advokatpanel. Det er en liste over advokater, som få tildelt opgaven som kurator i konkursboer, hvor det offentlige har penge til gode.

Samtidig vil Gældsstyrelsen gennemgå nogle af de sager, hvor Nicolai Dyhr har været kurator, og hvor Skat har haft penge i klemme.

Politiet er i en anden sag blevet alarmeret om en alvorlig hændelse, hvor en død kvinde er skyllet i land på en strand. Ikke langt fra liget af den døde kvinde står en tom autocamper placeret.