18. sep. 2022 - 11:14

Brandmænd løber halvmarathon i fuldt udstyr: “Vi gør det for de syge børn”CPH Half Marathon er lige ved at blive skudt i gang og 25000 deltagere er mødt op til at startskuddet. Løberne har snøret skoene, hvor nogen er i shorts, andre er i løbebukser og så er der 6 mænd, det skiller sig ud fra mængden

Det er brandmændene fra Nordsjællands Brandvæsen, der er iført fuld indsatsdragt, luftflaske og løbesko.

De seks brandmænd er ikke mødt op for at komme hurtigst i mål. De er kommet for at hjælpe de syge børn.

”Vi er her for at gøre opmærksom på selv, så vi kan samle penge ind til Børnecancerfonden. Derfor vil vi løbe med udstyr på, så folk kan se os og dermed støtte de syge børn”, fortæller Martin Petersen, der er brandmand hos Nordsjællands Brandvæsen.

LÆS OGSÅ: NU LUKKER GADERNE I KØBENHAVN: FÅ OVERBLIKKET OVER, HVORDAN DU KOMMER GENNEM BYEN

Ideen startede tilbage i januar, hvor Martin Petersen sammen med sine kollegaer, besluttede sig for at gøre en forskel for børnene. Så de startede et velgørende formål, der hedder ‘Brand for børn’.

I månederne op til CPH Half Marathon har gutterne stået for flere arrangementer, hvor de har samlet penge ind. Men nu er dagen kommet til den helt store begivenhed, som de har forberedt sig på.

”Vi har både taget 200 brandmandshjelme og masser af slikposer med, så børnene kan få en snak med os og derigennem kan vi få forældre og andre voksne til at støtte den gode sag”, siger Martin Petersen.

LIGE NU LÆSER ANDRE: LYNNEDSLAG ANTÆNDER EL-SKAB: INDSATSLEDER MÅ KNUSE RUDE FOR AT KOMME IND TIL FLAMMERNE

Brandmændene kommer til at løbe i et normalt tempo, for det handler ikke om at komme hurtigst i mål, men om at komme hele ruten igennem, så alle kan se dem. Men det bliver ikke nogen nem opgave at løbe med en dragt, en fyldt luftflaske og en maske om halsen.

”Vi kommer helt sikkert til at fuldføre løbet, men det bliver ikke nemt. Det bliver helt sikkert hårdt. Derfor er vi seks, der løber i dragt og to, der løber med som support, hvis vi skal have noget vand eller anden form for hjælp. For jeg skal helt sikkert nok have en ekstra flaske vand, når vi kommer i gang”, griner Martin Petersen.

CPH Halv Marathon vil blive skudt i gang klokken 11.15, men gaderne er allerede lukket for trafik mellem klokken 9 og 15 søndag.