30. sep. 2022 - 11:07

Brand på kro formentlig påsat: Nu udlover forsikrings-firma stor dusørArkivfoto

Branden på Borbjerg Mølle Kro sidste år var formentlig påsat. Nu udlover politiet en dusør til den eller dem, der kan komme med oplysninger, der fører til, at politiet kan pågribe gerningsmanden.

Det er Købstædernes Forsikring, der udlover dusøren, som er på 100.000 kroner.

“”Både vi i Købstædernes Forsikring samt de lokale i området omkring møllen har en stor interesse i, at gerningsmanden til branden bliver fundet,” siger Torben Bidstrup, skadedirektør i Købstædernes Forsikring ifølge Midt- og Vestjyllands Politis hjemmeside.

Borbjerg Mølle Kro brændte i juli 2021 på det nærmeste ned til grunden.

Politiet valgte i maj i år at frigive gerningsstedet efter at have undersøgt brandtomten i ti måneder.

LÆS OGSÅ: Brand på Borbjerg Mølle – Holstebro

“Vi vil gerne bidrage til efterforskningen ved at udlove en dusør, da sagen stadig ikke er afsluttet. Politiet er sikre på, at branden er påsat, og derfor vil vi med dusøren opfordre til, at politiet får dét afgørende tip, som kan bringe sagen til en snarlig afslutning,” siger Torben Bidstrup.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi har efterforskningen nået et punkt, hvor det er svært at komme videre.

Derfor bakker de op om forsikringsselskabets initiativ med at udlove en dusør.

“Det er altid en meget alvorlig sag at sætte ild til fast ejendom, og i det her tilfælde peger alting på, at branden på Borbjerg Mølle Kro har været påsat. Derfor håber vi også, at dusøren kan få folk til at henvende sig til os, hvis de sidder inde med viden om den påsatte brand,” siger Torben Ladefoged, der er fungerende politikommissær i efterforskningsafdelingen hos Lokalpolitiet i Holstebro.