Brand i lade med frøskaller: ‘Det er næsten som med Studstrupværket’

Flere forskellige brandstationer er torsdag morgen hastet ud til en anmeldelse om brand og røg hos DLF Seeds lige uden for Randers. Her er en stor lade med frø i brand

Mindst syv brandbiler fra brandstationerne Allingåbro, Randers og Grenå er netop nu til stede på virksomheden DLF Seeds adresse på Kastrupvej i Langstrup, Randers, hvor en en stor mængde frøskaller og træpiller brænder inde i en lade.

Brandvæsenet har været på adressen de sidste timer fra omkring klokken 07.30.

“De er stoppet med et hælde vand på frøene, for de kan ikke slukke det. Brandvæsenet har slået hul i taget og ventilerer nu stedet. Man venter på, at en gummiged kommer og flytter alle de her frøskaller og træpiller ud, som ligger og ulmer,” fortæller Presse-fotos.dks udsendte, der har været i kontakt med indsatslederen på stedet.

“Det hjælper ikke noget at komme vand på, det er næsten ligesom, da siloen på Studstrupværket brændte. Sådan et stort bjerg af frø og træpiller ligger bare og ulmer derinde i laden.”

Udefra er det tydeligt at se røg stige op fra laden, men der er ikke synlige flammer.

Til TV 2 Østjylland fortæller operationschef ved brandvæsenet Anders Rathcke, at lagerbygningen er cirka 100 meter lang, og at der er en ‘relativ stor mængde’ af frøskaller og træpiller oplagret.

“Status er, at man er ved at finde af, hvem der er ejer af oplaget og kan tage sig af det, og så vil vi gerne have det tømt ud af hallen, så det kan blive slukket,” siger operationschefen til mediet omkring klokken 09.30.

OPDATERING:

Brandvæsenet oplyser klokken10.40, at udgravningen af de mange frøskaller og træpiller vil fortsætte over de næste mange timer.

Læs opdatering her: POLITIET OPFORDRER BORGERE EFTER BRAND PÅ 2. DØGN: LUK DØRE OG VINDUER!