Brand i grisetransport: Politiet skyder grise på motorvej

(Presse-fotos.dk advarer mod voldsomme billeder nederst i artiklen)

Politiet har mandag morgen været nødsaget til af aflive en lang række grise med skud på Østjyske Motorvej. Flere spor var længe fyldt med blod og døde grise

Natten til mandag klokken 03.54 fik Østjyllands Politi en anmeldelse af, at der var udbrudt store flammer i en grisetransport i det sydgående spor på Østjyske Motorvej tæt på Aarhus.

Ved ankomst til stedet kunne betjente konstatere, at grisetransporten stod i meterhøje flammer, mens grise, der var blevet lukket ud i forbindelse med branden, løb rundt mellem trafikanter på motorvejen.

Det oplyser Østjyllands Politi.

Politiet afspærrede begge retninger på motorvejen, og klokken 04.37 blev branden i grisetransporten meldt slukket.

Østjyllands Politi forklarer, at man af dyreetiske årsager besluttede at bistå aflivningen af grise på motorvejen, og klokken 04.10 afgav betjente de første skud mod grise.

”Flere af grisene var kommet til skade, mens andre havde været udsat for en voldsom stressfaktor i forbindelse med episoden. Derudover løb der grise rundt i mørket på motorvejen til fare for trafikanterne i morgentrafikken, hvorfor vi besluttede, at de skulle aflives hurtigst muligt,” siger politikommissær Mikkel Møldrup, der er vagtchef hos Østjyllands Politi.

På billeder fra stedet kan man se, at motorvejen flyder med blod, aflivede grise ligger i nødsporet og den brændte lastbil står med flere forkullede grise i lasten.

(Artiklen fortsætter under billedet)

SE OGSÅ: MAND DRÆBT I CYKELULYKKE

Klokken 06.48 kunne Østjyllands Politi åbne for et spor i den nordgående retning, og først klokken 08.15 blev nordgående retning fuldt åbnet igen.

Østjyllands Politi er klokken 11.00 stadig til stede på motorvejen i forbindelse med oprydningsarbejdet af de døde grise. Det sydgående spor er stadig spærret.

”Episoden har medført en del trafikale gener på de fleste vejstrækninger i den vestlige del af Aarhus, og opgaven har også krævet en større indsats fra myndighederne. Vi har nu haft en drone i luften for at få et overblik over situationen, og de sidste overlevne grise er efterhånden blevet udfundet og sat på en dyretransport for at blive kørt væk fra stedet,” siger Mikkel Møldrup.

Den brændte grisetransport vil nu blive undersøgt nærmere af Østjyllands Politi, og derfor har politikredsen ikke yderligere kommentarer i sagen.