Brand i etageejendom: ‘Folk kravler ud ad vinduerne’

Flere beboere er torsdag aften via stiger hjulpet ud af deres lejligheder efter brand i en etageejendom i Herning

Torsdag omkring klokken 19.00 fik Midt- og Vestjyllands politi og Herning Brandvæsen en anmeldelse af, at der var brand på HC Ørsteds Vej i Herning, hvor også Presse-fotos.dks udsendte er til stede.

”Brandvæsenet har sat stiger op til lejlighedsvinduer for at hjælpe personer ud af ejendommen. Folk kravler ned. Flere af blokkene bliver tømt for mennesker,” fortæller Presse-fotos.dks fotograf.

Brandvæsen og politi er på stedet i mindst fire køretøjer og var der kort efter anmeldelsen.

OPDATERING:

Presse-fotos.dk har nu været i kontakt med Midt- og Vestjyllands Politi.

“Det er korrekt, at vi har en bygningsbrand ude på adressen. Branden har haft fat i kælderen i etageejendommen, men den er nu slukket,” fortæller Ole Vanghøj, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Der er billeder af, at mennesker kravler ud ad deres vinduer for at komme væk – hvorfor sker det, hvis det er kælderen, der har været i brand?

“Det er sandt. Opgangen i ejendommen har været rigtig røgfyldt, så brandvæsenet har hjulpet flere personer ud på den måde, så man undgik røgen,” siger Ole Vanghøj.

Vagtchefen fortæller desuden, at ingen personer er kommet noget til, men at man endnu ikke klar over brandens omfang.

“Jeg kan endnu ikke fortælle, hvad der er sket af materiel skade. Vi er ikke kommet indenfor endnu, så det finder vi først ud af senere hen,” siger Ole Vanghøj.

SE OGSÅ: KRITISK TILSTAND: UNG MAND STUKKET NED

Hverken Herning Brandvæsen eller Midt- og Vestjyllands Politi er endnu klar over, hvorfor branden startede.

Beredskabet er fortsat på adressen, hvor der skal efterslukkes.