19. okt. 2021 - 13:26

Bøderegn over Danmark: 6900 bøder for at køre for stærkt på fem dage6900 bilister kan se frem til at modtage en bøde fra politiet for at have kørt for stærkt en af de kommende dage. 

Det er resultatet efter, at politiet i sidste uge gennemførte en række indsatser mod hastighedsoverskridelser i hele landet.

Det skriver Rigspolitiet. 

”Med så mange sigtelser, kan der vist ikke være tvivl om, at dette område fortsat kræver politiets opmærksomhed, således vi fortsat kan få dæmpet farten. Farten dræber og for høj fart er et problem for trafiksikkerheden,” siger Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiet Nationale Færdselscenter. 

Politiets indsats mod fartsyndere varede fra mandag til fredag i den forgangne uge.

Selvom Christian Berthelsen understreger, at der er tale om mange sigtelser på få dage, så fortæller han også, at antallet af fartsyndere er lavere end ved kontrol sidste år.

”Det er stadig alt for mange selvom vi ligger noget lavere sammenlignet med kontrollerne sidste år i samme periode, og her var Danmark endda lukket ned pga. Corona”, udtaler Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiet Nationale Færdselscenter

Det var særligt fartgrænserne i byerne, som bilisterne havde svært ved at overholde. Ifølge politiet var der således klart flest, der kørte for stærkt inde i byerne, hvor knap 3.600 bilister overskred den tilladte hastighed. 

Også på strækninger hvor der var nedsat hastighed blandt andet på grund af vejarbejde, haltede det for bilisterne med at overholde fartgrænserne. Således kørte knap 2000 af de sigtede bilister for stærkt på strækninger, hvor farten var nedsat på grund af vejarbejde.