Blev du blitzet? Gemte fotovogne skaber bøderegn over motorvejsbilister

Politiet har annonceret en færdselskontrol ved et motorvejsstykke, hvor der foregår vejarbejde. Det har resulteret i en massiv bøderegn

Politiet har onsdag aften foretaget hastighedsmålinger med to fotovogne, der var placeret strategisk ved vejarbejde på to motorvejsstrækninger.

Kontrollen endte med flere tusinder passerede bilister, og mange af dem kan nu se frem til en hilsen fra politiet i deres e-Boks.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Her stod fotovognen placeret ved vejarbejdet

Københavns Vestegns Politi havde annonceret kontrollen på forhånd og placerede fotovognene på Holbækmotorvejen i Hvidovre og i Taastrup.

I Hvidovre passerede i alt 2.253 bilister – her blev 102 blitzet, 24 af dem kørte til en betinget frakendelse af kørekortet, mens 16 af dem kørte til et klip. En blev taget for vanvidskørsel og står til at få beslaglagt sin bil.

I Taastrup passerede i alt 2.631 personer vejarbejdstrækningen på Holbækmotorvejen og her blev 166 blitzet. 30 af dem får en betinget frakendelse af kørekortet, mens 16 får et klip.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

“Vi mener, at det er glædeligt, at så mange bilister respekterer vejarbejderne og overholder den skiltede hastighed. Det giver dog panderynker, når vi konstaterer, at mere end 50 bilister skal til kontrollerende køreprøve, fordi de vælger at se stort på færdselssikkerhed.” siger politikommissær Claus Stoltenberg, der er leder af færdselspolitiet, og tilføjer:

“Når hastigheden nedsættes er det netop, fordi alle omkring vejarbejdet, både vejarbejdere og bilister, skal kunne komme sikkert hjem. Desværre oplevede vores operatører, at flere bilister efterfølgende stoppede op, for at søge kontakt til fotovognen. Jeg vil gerne understrege at det er livsfarligt og helt uacceptabelt at stoppe på motorvejene, udenfor de rigtige rastepladser,” siger Claus Stoltenberg.

På grund af resultatet af færdselskontrollerne omkring vejarbejdet på motorvejen onsdag aften er han ikke i tvivl om, at det ikke er sidste gang, det bil ske.

Presse-fotos.dk har i en anden sag fået aktindsigt i et uhyggeligt anklageskrift, hvor en 29-årig mand netop er blevet dømt for at tæske et værgeløst offer ihjel. Da politiet ankom til stedet timer efter, mødte der dem et uhyggeligt syn.