23. okt. 2023 - 6:47

Betjent og gidsel ramt af skudEn mand er blevet skudt og dræbt af politiet i den norske by Stavanger, efter at han flygtede fra en trafikulykke og tog en person som gidsel.

Manden i fyrrerne var flygtet fra sin bil, efter at han i nabokommunen Randaberg var kørt sammen med en anden bil, hvori der sad en familie bestående af to voksne og to børn.

De kom ikke noget til.

Under sin flugt kaprede manden en anden bil ved at tvinge chaufføren til at køre videre.

Ifølge lokalmediet Stavanger Aftenblad blev han observeret med et skydevåben, da han stak af fra den første trafikulykke.

Et andet lokalmedie, Randaberg24, skriver derudover, at flere vidner så manden skyde mod en brandbil, som var på vej til den første ulykke.

Politiet oplyser, at man fik en anmeldelse om hændelsen klokken 22.30 søndag.

– Politiet fik hurtigt sporet bilen og fulgte efter den mod Stavanger. Den mistænkte skød ud af vinduet og mod politiet, siger politiets operationsleder Victor Fenne-Jensen.

Efterfølgende opstod en skududveksling mellem politiet og gerningsmanden ved motorvejstunnelen Eiganestunnelen.

Det var her, at manden blev ramt af et skud – hvilket også gidslet og en politibetjent blev.

– Gerningspersonen blev fragtet til Stavanger Universitetshospital og blev kort efter erklæret død. Gidslet er påført moderate skudskader, som ikke er livstruende, siger Victor Fenne-Jensen.

– Politibetjenten blev skudt i brystet, men grundet brugen af en skudsikker vest er han ikke tilskadekommet.

De pårørende er underrettet.

Områderne, hvor hændelserne fandt sted, er blevet afspærret, så der kan foretages kriminaltekniske undersøgelser.

Harald Birkevold, der er redaktør på Stavanger Aftenblad, siger til den norske avis VG, at skududvekslingen fandt sted blot 40 meter fra redaktørens hjem.

– Jeg var på vej i seng, da jeg hørte aggressive stemmer – råb. Så hørte jeg to skud. Derefter fulgte flere højlydte råb, og så kom en lang skudsalve. Jeg antager, at der var fem, seks eller syv skud, lyder det.