Betjent dræbt at knivstik ved demonstration

En 29-årig politibetjent er søndag død som følge af kvæstelser, han pådrog sig, da han fredag blev stukket med kniv i hovedregionen under en højrefløjsdemonstration i byen Mannheim i Tyskland.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa, som henviser til en udtalelse fra politiet i Mannheim, anklagemyndigheden i Karlsruhe og efterforskningskontoret i delstaten Baden-Wüttemberg.

Politibetjenten greb ind, da en knivbevæbnet mand angreb deltagere i demonstrationen, som var arrangeret af højrefløjsbevægelsen Pax Europa.

– Han blev opereret umiddelbart efter forbrydelsen og lagt i kunstig koma, men døde af sine alvorlige kvæstelser sidst på eftermiddagen 2. juni, hedder det i en udtalelse fra myndighederne.

Foruden betjenten blev fem personer såret.

Illustrationsfoto

Ifølge politiet var det en 25-årig mand, som er født i Afghanistan, der begik knivangrebet. Han ankom til Tyskland i 2014.

Den formodede gerningsmand blev ramt af skud i forbindelse med, at han blev anholdt, og er blevet opereret.

Politiet kan indtil videre ikke oplyse, hvad motivet har været.

Pax Europa har tidligere oplyst, at én af de øvrige sårede er den højreekstremistiske aktivist og blogger Michael Stürzenberger.

Han er medlem af bestyrelsen i Pax Europa og blev alvorligt såret.

Ministerpræsidenten i Baden-Wüttemberg, Winfried Kretschmann, siger i en udtalelse, at hans tanker er med den afdøde betjents pårørende og kolleger.

– Denne frygtelige handling er en smertelig påmindelse til os alle om de ofte uforudsigelige risici, som politibetjente udsættes for på daglig basis, siger ministerpræsidenten ifølge dpa.

Mannheim ligger syd for Frankfurt am Main i det vestlige Tyskland.