19. okt. 2023 - 9:48

Advarsel til danske borgere: ‘Forlad området nu’Arkivfoto

Politiet opfordrer borgere til at forlade truede områder senest fredag morgen. Det sker i forbindelse med, at Danmark rammes af farligt vejr

Flere politikredse advarer torsdag danskere mod de kommende døgn.

Her er der stærkt risiko for farligt vejr, når en kombination af kuling fra øst og høj vandstand kan ramme.

Prognoserne fra DMI varsler så høj vandstand, at sommerhusområder, havne og andre steder kan blive oversvømmet.

Det gælder særligt den jyske østkyst, hvor Syd- og Sønderjyllands Politi, Sydøstjyllands Politi og de lokale beredskaber er gået sammen i en koordineret indsats, hvor man også opfordrer borgere til at forlade de truede områder senest fredag morgen.

Derudover gælder stederne også Sydfyn, Lolland, Falster, og Østsjælland. (se kortet nederst)

”Borgere og virksomheder i havneområder og lavtliggende sommerhusområder opfordres til at forberede sig på en mulig oversvømmelse, hvis DMI fastholder prognoserne om kuling og høj vandstand. Det drejer sig om at sikre værdier og forlade de berørte områder senest fredag morgen”, siger politiinspektør Morten Anker Jensen.

SE OGSÅ: KÆMPE BRAND: 32 MENNESKER EVAKUERET

Sydøstjyllands Politi opfordrer samtidig borgere til at dele budskabet med sine naboer – ligeledes bedes borgere tage kontakt til eksempelsvis tyske turister i områderne, så de også har mulighed for at blive informeret.

‘Der vil blandt andet være patruljer til stede i de berørte områder, men det er vigtigt at følge med hos DMI i forhold til situationens udvikling,’ skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Du kan se mere på din kommunes hjemmeside.

Kilde: DMI