Berygtet BMW-bande bag lås og slå

Arkivfoto: Politibil

Østjyllands Politi ved Efterforskningssektionen i Randers, anholdt natten til tirsdag fire litauiske mænd, som sigtes for en række tyverier – bl.a. målrettede tyverier af udstyr i dyre BMW’er.

Anholdelserne er resultatet af en intensiv efterforskning mod omrejsende kriminelle i et tæt koordineret samarbejde med Udlændingekontrolafdelingen (UKA) ved Syd- og Sønderjyllands Politi og Særlig Efterforskning Vest. 

De fire mænd sigtes blandt andet for at have stjålet airbags, rat og instrumentbræt fra BMW’er, for tyverier af el-værktøj fra varebiler og for tyverier af flere cykler. Forholdene er ifølge sigtelsen begået mange forskellige steder i Østjylland – bl.a. i Grenaa, Skødstrup og Hornslet.

Anholdt i sommerhus 

De fire litauiske mænd blev anholdt klokken 04:00 natten til tirsdag i et sommerhus i Ebeltoft i Jylland. Anholdelsen kommer efter, at politiet de seneste dage har intensiveret efterforskningen.

”Vi har et stort fokus på bekæmpelse af omrejsende kriminelle, som kommer til landet og udsætter borgerne for tyverier og indbrud. Derfor er jeg meget tilfreds med nattens anholdelse af de fire mænd, som vi mistænker for, at have begået et større antal tyverier. Vi har haft et meget konstruktivt samarbejde med både Udlændingekontrolafdelingen og Særlig Efterforskning Vest, og dét samarbejde var en medvirkende til årsag, at vi fik opsporet de formodede gerningsmænd og deres opholdssted, ” siger politiinspektør Brian Voss Olsen. 

Der skal nu ske et større efterforskningsarbejde, hvor politiet forsøger at afdække yderligere tyveriforhold, som mændene kan have stået bag. 

Alle fire mænd blev i dag varetægtsfængslet i 4 uger. De nægter sig skyldige og kærede alle kendelsen.