31. jan. 2023 - 11:22

Beredskabet overdrager ambulanceudbuddet på grund af medarbejdermangelFra den 1. juni 2022 blev ambulancekørslen overdraget til Region Hovedstaden. Hidtil har Hovedstadens Beredskab stået for kørslen, men nu bliver den overdraget. Det sker for at sikre rekrutteringen af ambulancereddere.

Hovedstadens Beredskab har haft svært ved at skaffe medarbejdere til ambulancedriften. Derfor er det nødvendigt at sikre driften ved at overdrage opgaven til regionen.

 “Vi hjemtager ambulancedriften før tid for at skabe stabile rammer og afklaring for ambulancepersonalet, som vi håber vil vælge at arbejde i regionens nye ambulancetjeneste. Vi vil sikre gode vilkår ved overdragelsen, og vi håber, personalet vil være med til at udvikle ambulancetjenesten, hvor vi satser på høj faglighed, uddannelse og udvikling. Det gør vi for at blive endnu bedre til at behandle og transportere akut syge borgere, der har brug for en ambulance”, siger Regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) i en pressemeddelelse.

LIGE NU LÆSER ANDRE: TRE UNGE ANHOLDT: OVERFALDT 22-ÅRIG MED KNIVSTIK

Ved ansættelsen af en ny ambulancechef håber man på, at flere ambulancereddere vil gribe muligheden og blive en del af holdet.

“Vi er fuld i gang med at opbygge den nye ambulancetjeneste og blive klar til at modtage alle de gode ambulancemedarbejdere, der har lyst til at være med. Vi har ansat en rigtig dygtig ambulancechef, og alle sejl bliver sat til for at være parate til overdragelsen til juni”, siger konstitueret direktør i Akutberedskabet Jonas Egebart.

Overdragelsen af ambulancedriften vil ske i løbet af 2023.ANDRE LÆSER OGSÅ