Beredskab fortsat til stede ved Børsen

Hovedstadens Beredskab vil være til stede ved Børsen i København indtil torsdag morgen.

Det siger indsatsleder Tim Ole Simonsen fra Hovedstadens Beredskab til TV 2 News.

– Vi har rykket vores tidsestimat. Vores forventning i går var, at vi ville være her i dag. Vores forventning er nu, at vi vil være her til i morgen tidlig i hvert fald, siger han onsdag morgen.

Branden i Børsen er endnu ikke slukket, og der foregår derfor fortsat slukningsarbejde på stedet.

Derudover arbejdes der på at sikre bygningens ydermure, så de ikke vælter. Det sker blandt andet med containere, som skal afstive facaden.

– For at sikre trafikafviklingen skal vi sikre, at børsbygningen ikke vælter ud på gaden. Det gør vi blandt andet med de her containere, siger Tim Ole Simonsen til TV 2 News.

Indsatslederen siger desuden, at der i løbet af onsdag vil være store afspærringer i området, som vil påvirke trafikken.

Ifølge Vejdirektoratet er flere dele af Indre By i København afspærret som følge af branden. Det gælder blandt andet Vindebrogade, Børsgade og Holmens Kanal.

Knippelsbro er onsdag morgen blevet genåbnet. Det skriver DR P4 Trafik København og Sjælland på X.

Når slukningsarbejdet i Børsen er afsluttet, begynder politiet de brandtekniske undersøgelser. Her vil man som en start forsøge at finde frem til, hvor branden er startet, fortæller Rune Nielsen, vicepolitiinspektør i Københavns Politi, til TV 2 News.

Desuden skal politiet tale med de medarbejdere, der arbejdede i og ved bygningen, da branden opstod tirsdag morgen.

– De har formentlig noget indsigt, vi skal bruge, for at finde ud af, hvor det startede, og hvordan det udviklede sig, siger Rune Nielsen.

Branden i Børsen opstod tirsdag morgen omkring klokken 7.30. Kort efter klokken otte var bygningens spir omgivet af flammer, og omkring klokken 8.30 var spiret kollapset.

I løbet af morgenen og formiddagen kæmpede brandfolk på stedet med at få branden under kontrol.

På et pressemøde klokken 16 tirsdag eftermiddag oplyste Jakob Vedsted Andersen, beredskabsdirektør i Hovedstadens Beredskab, at branden var under kontrol, og at der nu foregik efterslukning.

Hovedstadens Beredskab skriver onsdag morgen på X, at det fortsat er i gang med efterslukning i den udbrændte del af bygningen.

I den del, der ikke er udbrændt, overvåger mandskab fra beredskabet, at flammer ikke får fat igen.

Ingen personer kom til skade under branden, og årsagen er endnu ukendt.

LÆS OGSÅ: Se video: Her falder dragespiret på Børsen: “Folk står og græder”