Bekymrende tendens: Flere mindreårige sælger hash på Christiania

De seneste måneder har politiet lavet flere kontrolleret indsatser mod Christiania, hvor flere mindreårige er blevet anholdt. Nu viser en opgørelse fra Københavns Politi, at der i stigende grad er kommet børn ned til 15 år på fristaden, hvor de står for salget af hash.

Det viser en opgørelse, som Berlingske har fået indsigt i.

I perioden fra 1. september til 21. november har politiet anholdt 17 personer, der var under 18 år.

LÆS OGSÅ: POLITIET ANHOLDER 16-ÅRIG DRENG PÅ CHRISTIANIA – NU ER HAN KOMMET HJEM TIL MOR OG FAR

“Det tegner et billede af, at nogen har sluppet håndbremsen. Tidligere ville christianitter have grebet ind og råbt ad dem, men nu kan vi konstatere, at 15-16-årige står bag boderne, uden at der sker noget”, fortæller politiinspektør Tommy Laursen fra Københavns Politi til Berlingske.

Ifølge politiinspektøren er det ikke kun faren ved at blive sigtet eller anholdt af politiet, der er bekymrende. De unge sætter også sig selv i en svær situation ved at sælge hash på Christiania.

LIGE NU LÆSER ANDRE: TRAVL NAT I DETENTIONEN: ALLE RUM ER FYLDT EFTER EN FESTLIG AFTEN

For hvis politiet konfiskerer kontanter og hash fra den unge i boden, så skal den hash og kontanterne betales tilbage, siger Tommy Laursen

Politiet fortæller også i opgørelsen, at de unge oftest for job som klipper, hvor man klipper mindre stykker af større hashplader. Eller også får de jobbet som løber, som består at skulle stikke af med stofferne, hvis der bliver brug for det.