Begik indbrud i sin egen lejlighed

Tirsdag formiddag besøgte et par betjente fra efterforskningsafdelingen i Randers en 26-årig mand i Viborg, som de mistænkte havde begået et tyveri i oktober. Og sandt nok fandt de tyvekoster i lejligheden i Viborg. Tyvekoster manden havde stjålet fra sit eget hjem.

Den 26-årige mand havde nemlig selv henvendt sig til politiet den 29. oktober for at anmelde, at der havde været et indbrud i hans lejlighed i Gjerlev. Her fortalte manden, at der var stjålet en række værdigenstande til en samlet værdi af ca. 100.000 kroner. Pengene fik han efterfølgende udbetalt af sit forsikringsselskab.

Under efterforskningen af indbruddet fik betjentene dog mistanke om, at der aldrig var begået et indbrud, men at manden selv havde fjernet genstandene, som han senere meldte stjålet.

Betjentene besluttede derfor at besøge den 26-årige på sin nye adresse i Viborg, hvor de fandt størstedelen af de ejendele, han havde meldt stjålet.

Manden erkendte derefter at have indgivet falsk anmeldelse og begået forsikringssvindel, fordi han manglede penge. Han blev derefter anholdt og sigtet for bedrageri. Desuden blev de mange ‘tyvekoster’ beslaglagt af politiet for at blive udleveret til forsikringsselskabet.