Baby tæsket ihjel af to voksne

Illustrationsfoto

De var de mennesker, som en forsvarsløs baby kort efter at være kommet til verden skulle kunne have allermest lid til. I stedet er moren og stedfaren nu tiltalt for på modbydelig vis at tæske babyen til døde

En 21-årig mor og en 23-årig stedfar bliver i disse dage fremstillet ved Retten i Nykøbing Falster, hvor de er tiltalt for at have dræbt et få måneder gammelt spædbarn.

Presse-fotos.dk har fået aktindsigt i det grusomme anklageskrift, der er rettet mod de to unge personer.

Anklageskriftet vidner om en en voldsom og utrolig hårdhændet behandling af den 21-årige mors spædbarn, der på grund af for mange tæsk afgik ved døden.

Drabet skete ifølge anklagemyndigheden i en periode mellem fra den 26. juli 2022 og 7. september 2022 på en adresse i Holeby på Lolland, hvor barnet var få måneder gammelt.

I tiltalen lyder det, at den grove vold mod babyen resulterede i, at barnet blandt andet fik fem kraniebrud, mindst 14 ribbensbrud, brud på lårbens- og skinnebensknoglerne på begge ben og en afrivning af ovre læbebånd.

Det skete ved, at den lille baby blev udsat flere tilfælde af klemning, fastholdelse, rystning, slag, stump vold og lignende.

Til sidst døde barnet af hovedlæsioner og væskeopfyldninger i hjernen.

Retssagen løber over fem retsdage. Næste retsdag er på tirsdag, mens der ventes at falde dom på fredag.

Da der indtil domsafsigelse er navneforbud i sagen, afskærer det Presse-fotos.dk fra at komme ind på den nærmere identitet af de to tiltalte.

På mandag fremstilles den 41-årige Jacob Andersen ved Østre Landsret. Han er tiltalt for flere voldsomme voldtægter, hvor hans offer under den ene voldtægt blandt andet så sig nødsaget til at spille død for at forsøge at undslippe.