Ansat stod bag drab og flere drabsforsøg på plejehjem

Arkivfoto

En kvinde, der arbejdede på et plejehjem i Randers, er nu blevet tiltalt for at have dræbt en beboer og forsøgt at dræbe tre andre

Der er nu rejst tiltale mod en tidligere medarbejder på Plejecenter Tirsdalen i Randers for drab på en beboer og i alt syv drabsforsøg mod tre forskellige beboere.

Den kvindelige medarbejder skal ifølge Anklagemyndigheden bevidst have givet beboerene forkert og farlig medicin.

Østjyllands Politi kom på sporet af kvinden efter flere mistænkelige indlæggelser af plejehjemsbeboerne.

”Vi har ved anklagemyndigheden gennemgået det omfattende efterforskningsmateriale, som politiet har udarbejdet under efterforskningen, og det er vores beslutning, at der med baggrund i materialet skal rejses tiltale mod kvinden. Hun er tiltalt for et manddrab og derudover for syv forsøg på manddrab begået ad flere omgange mod to mænd og en kvinde, som stærkt svækkede blev indlagt til behandling. Derudover tiltales hun blandt andet også for at have stjålet medicin fra flere beboere på plejehjemmet. Nu er det op til retten at vurdere sagen, ” siger specialanklager Jesper Rubow. 

SE OGSÅ: PENSIONIST VANDT TI MILLIONER I LOTTO: MIN DATTER FÅR SIG EN OVERRASKELSE TIL JUL!

Det var den 26. februar i år, at den tiltalte under sit arbejde på plejehjemmet gav en ældre beboer et lægemiddel, der kostede hende livet nogle dage senere.

Samme dag gav den tiltale ifølge anklageskriftet tre andre beboere farlig medicin, der gjorde, at de efterfølgende måtte indlægges.

De tre samme beboere blev igen i marts udsat for endnu et drabsforsøg af den tiltalte medarbejder.

Kvinden blev anholdt den 14. marts og har siddet varetægtsfængslet lige siden. Sagen kommer til at køre som en nævningesag ved Retten i Randers over flere retsmøder til januar og februar.

Der er på nuværende tidspunkt navneforbud i sagen.