Ansat på skole dømt for krænkelser af 19 mindreårige piger

En 64-årig mand er fredag fundet skyldig i at have blufærdighedskrænket 19 piger på en skole i Aalborg Kommune, som han selv arbejdede på

Ni måneder ubetinget fængsel har en dommer ved Retten i Aalborg idømt en 64-årig mand for at have blufærdighedskrænket 19 piger i alderen seks til ti år på en skole, han selv var ansat på.

Den 64-årige mand var derudover også tiltalt for at have voldtaget et 12-årigt barn ved andet seksuelt forhold end samleje, men det forhold blev manden frikendt for.

Det skriver TV2 Nord.

Den 64-årige mand blev ud over de ni måneders fængsel også frakendt retten til at arbejde med børn i fem år. Det gælder både erhvervsmæssigt og i forbindelse med fritidsaktiviteter og gælder børn og unge under 18 år.

Dommeren mente, at det var en skærpende omstændighed, at børnene havde et tillidsforhold til den 64-årige, samtidig med at han var meget vellidt på skolen.

Netop det, at han var vellidt, gjorde ifølge sagens anklager Mette Bendix, at han var i stand til at krænke så mange børn.

“Man kan se på pigerne, at de sidder i en knibe, med en mand de rigtig godt kan lide,” sagde hun ifølge TV 2 Nord.

Sagen begyndte i sommeren 2022. Den 64-årige arbejder ikke længere på skolen. Det gør skolens tidligere leder heller ikke, fordi vedkommende trak sig for posten på grund af manglende handling på henvendelser om krænkelser.