01. jun. 2023 - 14:43

Anklager kræver kartoffelchauffør i fængselHvilke sigtelser der bliver gjort gældende i retten mod sigtet chauffør, er endnu ikke blevet afgjort

En dommer ved Retten i Svendborg skal torsdag eftermiddag tage stilling til, om en 57-årig chauffør skal varetægtsfængsles, i forlængelse af at en stor mængde kartofler torsdag morgen blev tabt eller læsset af på Storebæltsbroen.

Hos Fyns Politi oplyser anklagerfuldmægtig Frederik Hald, at den 57-årig mand bliver fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Det sker torsdag klokken 16.

LÆS OGSÅ: Kartofler på motorvejen: Politiet har anholdt en mand

Frederik Hald kan forud for retsmødet ikke oplyse, hvilke sigtelser der bliver gjort gældende i retten.

Tidligere torsdag har Fyns Politi imidlertid oplyst, at manden i første omgang blev sigtet for forsætligt at udsætte andres liv og førlighed for fare.

LÆS OGSÅ: Pas på: Kartofler på motorvejen

Det var et vidne på Storebæltsbroen, som ledte politiet på sporet af chaufføren. Vidnet så angiveligt, hvad der foregik på broen og fulgte efter lastbilen til Korsør, hvor politiet anholdt chaufføren.

Fyns Politi har ikke villet røbe, hvad vidnet har fortalt. Man vil ikke risikere, at eventuelle nye vidners forklaring vil blive påvirket.

LÆS OGSÅ: Folketinget vedtager omstridt lov om vejafgift for lastbiler

Netop af hensyn til politiets videre efterforskning af sagen vil Frederik Hald også bede dommeren i Svendborg om at afvikle torsdagens retsmøde for lukkede døre – altså uden adgang for offentligheden.

Anklageren fortæller, at sigtelsen mod chaufføren vil blive læst op, inden han vil komme med sin begæring om dørlukning.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER