08. sep. 2021 - 15:58

Andet knivstikkeri på tre dage: Dobbelt knivstikkeri i Esbjerg kan være banderelateretTirsdag aften blev to unge mænd på 20 og 25 år stukket med kniv af ukendte gerningsmænd ved Præstebakken i Esbjerg. De er begge kommet alvorligt til skade, men er uden for livsfare, oplyser politiet.

Forud for knivstikkeriet var der et sammenstød mellem biler og et slagsmål, hvor to personer altså blev stukket flere gange. 

Annonce

Søndag morgen blev en 42-årig stukket i ryggen og brystet af en 18-årig også i Esbjerg. Det er dermed det andet knivstikkeri i Esbjerg på tre dage.

Anmeldelsen om sammenstødet tirsdag indløb klokken 18:57 tirsdag aften, og få minutter senere var to ambulancer sammen med et massivt politiopbud på stedet. 

Hvor mange biler og personer der har været involveret i sammenstødet tirsdag er fortsat uklart. 

“Motivet er foreløbigt ukendt, ligesom selve forløbet heller ikke ligger helt klart. Der har været flere biler involveret, og der har været påkørsler af biler. Nogle personer er løbet fra bilerne, og der har været slagsmål mellem personerne, og herunder er to personer blevet stukket med kniv. Vi er opmærksomme på vidneforklaringer om en større, sort bil, der er kørt fra stedet efter episoden,” siger politiinspektør Jeppe Kjærgaard, der er linjechef for efterforskning ved Syd- og Sønderjyllands Politi til Jydskevestkysten. 

Annonce

Onsdag var der stadig ikke foretaget anholdelser i sagen, men politiet efterforsker sagen intenst og har blandt andet foretaget ransagninger flere steder i Esbjerg.

Selvom motivet bag sammenstødet og det efterfølgende knivstikkeri endnu ikke er helt klart, kan hændelsen trække tråde til bandemiljøet i Esbjerg:

“De to ofre har ikke været ret samarbejdsvillige under de første afhøringer og har ikke givet os identiteten på gerningsmændene, men der er noget, der kunne tyde på relationer til bandegrupperinger, vi kan i hvert fald ikke udelukke det, og derfor går dele af vores efterforskning også i den retning,” fortæller Jeppe Kjærgaard til Jydskevestkysten. 

I Esbjerg er der to grupperinger, som politiet betegner som bander. Den ene hedder Stengårdsvejsgruppen og den anden Kvaglundgruppen – opkaldt efter to boligområder i yderkanten af Esbjerg, som umiddelbart ligger op ad hinanden. Tidligere har der været decideret bandekrig mellem de to grupperinger, hvor man også tidligere har set knivstikkerier, påkørsler og slagsmål. Der har dog været ro på konflikten igennem en længere periode, men knivstikkeriet tirsdag viser, at urolighederne ikke er slut. 

Annonce

“Der har hele tiden ligget noget og ulmet, og med mellemrum blusser det op i enkelte episoder. Sådan en hændelse her gør, at vi skruer lidt på indsatsen overfor banderne,” siger Jeppe Kjærgaard til Jydskevestkysten. 

Selvom episoden tirsdag var en voldsom en af slagsen, maner politiinspektøren i Syd- og Sønderjyllands Politi til ro. 

“Vores erfaring med banderelaterede episoder er, at det er interne opgør mellem personer, der kender hinanden, og derfor behøver almindelige borgere som udgangspunkt ikke at frygte noget,” siger Jeppe Kjærgaard.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER