28. jan. 2022 - 14:35

Amager: Mand dømt for at køre 19-årig ihjelEn 24-årig mand er fredag blevet idømt tre år og ni måneders fængsel for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder og for flugt efter påkørsel af en 19-årig kvinde.

Det skriver Københavns Politi på deres hjemmeside.

De tre medpassagerer, som sad i bilen ved trafikdrabet, er også blevet kendt skyldige i at flygte.

Tre personer er i dag blevet dømt i Københavns Byret i en sag om et trafikdrab, der skete den 24. juni 2021. Her blev en kvinde påkørt i vejkrydset mellem Englandsvej og Sundholmsvej på Amager, mens hun cyklede over for grønt lys.

Den 19-årige kvinde døde om aftenen samme dag.

Føreren af bilen, en 24-årig mand, blev tirsdag den 25. januar kendt skyldig og i dag blev straffen udmålt til tre år og ni måneders fængsel. Manden blev fundet skyldig i tre forhold:

  • Uagtsomt manddrab under skærpende omstændigheder
  • Flugt fra færdselsuheld
  • Samt en grov hastighedsovertrædelse forud for dødsulykken

Straffen i dag er den først trafikdrabssag der er afgjort ved Københavns, efter vanvidspakkens ikrafttræden i marts 2021. Tiltalen og straffen for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder og flugtbilisme er en del af strafskærpelserne i denne pakke. Her blev strafferammen skærpet med henholdsvis 150% og 50%.

“Vores vurdering er, at der forelå særligt skærpende omstændigheder i form af særligt hensynsløs kørsel. Den vurdering er retten enig i, og det har konkret betydning for, at straffen er blevet markant højere end tidligere i sager om uagtsomt manddrab begået under særligt skærpende omstændigheder,” siger anklagerfuldmægtig Emilie Jønsson fra anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

Den 24-årige mand og de tre øvrige passagerer forlod uheldsstedet den 24. juni, men blev anholdt senere samme dag. Manden har siden været varetægtsfængslet. Han ankede dagens dom.

De tre passagerer, der er i alderen 18 til 25 år, blev også den 25. januar kendt skyldige i flugt fra færdselsuheld.

Den ene af dem, en 25-årig mand, blev i dag straffet med 60 dages ubetinget fængsel, mens en 24-årig mand blev idømt en betinget straf på 60 dage.

De modtog begge deres dom. Den sidste, en 18-årig kvinde, har endnu ikke fået udmålt sin straf grundet personlige forhold.

Politiet undersøger ulykkesstedet
Politiet undersøger ulykkesstedet
Politiet undersøger ulykkesstedet
Politiet undersøger ulykkesstedet
Politiet undersøger ulykkesstedet


ANDRE LÆSER OGSÅ