Alice vender tilbage: Publikum valfarter til spillested

Illustrationsfoto.

Alice er tilbage på Nørrebro med et rekordhøjt billetsalg og en ny renovering, der lover unikke musikoplevelser.

Alice har fået en overvældende reaktion fra publikum efter sin genåbning i september.

Det regionale spillested på Nørrebro åbnede officielt dørene for besøgende i sine nyrenoverede lokaler efter fire år uden faste rammer.

Spillestedet har således registreret det højeste forsalg til koncerter nogensinde.

‘Vi er glade for at være tilbage i egne rammer, og at vi sælger flere billetter end nogensinde før, bekræfter os i, at vi gør det rigtige ved at knokle for Alice som et sted, hvor vi samles om musikken og får helt særlige oplevelser, måske ligefrem udvidet vores horisonter,’ siger H.C. Gimbel, daglig leder af Alice, i en pressemeddelelse ifølge musikmagasinet GAFFA.

Det var midt under pandemien i 2021, at Alice måtte lukke spillestedet midlertidigt. Her blev de ramt af udfordringer med ventilationen, hvilket gjorde det sundhedsskadeligt at afholde koncerter i salen.

Københavns Kommune gik efterfølgende ind med en bevilling på 7,4 millioner til udvendig renovering samt renovering af ventilationen.

Alice blev ydermere tilgodeset af A. P. Møller Fonden, som sidste år donerede en bevilling på tre millioner til en indvendig renovation.

Grundet lukningen blev spillestedet genhuset i Vanløse i halvandet år, men vendte altså hjem i de vante rammer på Nørrebro den 6. september 2024.

Spillestedet Alice blev etableret i 2018 som et resultat af en fusion mellem Jazzhouse og Global.

Sidenhen har spillestedet været et kulturelt samlingspunkt for musikelskere, hvor en række koncerter, der spænder over genrer som global roots, folk, jazz/improv, lydkunst og elektronisk musik, har fundet sted.

Folkeklubben trækker sig fra rampelyset. Det danske popband har brug for at samle inspiration, skrive sange og indspille nyt materiale.