11. jun. 2022 - 15:46

Afsti afsted – Tour De Storebælt er skudt i gang: ‘Det bliver en fed oplevelse!’Tour De Storebælt afholdes i dag, hvor cykelglade danskere får lov at prøve kræfter med noget af den danske Tour De France-rute

Tour De Storebælts mange cykelryttere får nok i dag en oplevelse, de hverken har haft eller nogensinde får igen.

Annonce

Rutens højdepunkt og også den sidste meget lange spurt går nemlig over intet mindre end Storebæltsbroen, som også de – måske – noget hurtigere Tour De France-ryttere skal cykle på til sommer.

Dagens ryttere starter i Roskilde og kører mod Holbæk, Odsherred, Kalundborg og videre til Korsør for så at cykle hele vejen over Storebæltsbroen og slutte i målbyen Nyborg.

SE OGSÅ: AQUA ROKKEDE FREDERIKSHAVNERNE RUNDT!

Cykelrytterne tog de første træd i pedalerne allerede lørdag middag omkring klokken 12, så hvis de har undgået alt for mange styrt, må de siges at være et godt stykke ad vejen allerede.

En af de cykelglade danskere er Allan Seistrup, der meget længe har set frem til at komme ud på vejen. Og selv om den 54-årige cykelentusiast cykler til daglig, har han dog aldrig oplevet turen over Storebælt på sin lynhurtige racer.

Annonce

”Jeg har været tilmeldt til løbet i mange måneder og har set helt vildt meget frem til det. Jeg kunne ikke lokke nogle af mine sønner med og min dejlige kone står i Nyborg og tager imod mig, så det er mine cykelvenner, jeg er på tur med. Stemningen er rigtig høj, og det bliver en fed oplevelse at cykle over Storebæltsbroen.” siger Allan Seistrup.

Allan Seistrup havde julelys i øjnene, inden han hoppede på sadlen og cyklede afsted

Vejdirektoratet oplyser, at man for kommunerne Roskilde, Lejre, Holbæk, Odsherred, Kalundborg, Slagelse, Nyborg og på Storebæltsbroen kan forvente markant længere transport- og køretider på vejene.

I alt er cirka 6.500 cykelryttere stillet til start lørdag eftermiddag.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER