Ældre kvinde forsøgt kvalt i ældreboliger: Gik blødende rundt med kniv

Arkivfoto

En ældre kvinde er blevet overfaldet og angiveligt forsøgt kvalt på sin egen bopæl i et ældreboligkvarter i den midtsjællandske by Gevninge. En 55-årig psykisk syg mand, der blev set blødende med en kniv, er anholdt

Mandag klokken 11.57 modtog Midt- og Vestsjællands Politi en anmeldelse fra en 89-årig kvinde om, at hun netop var blevet overfaldet i sit eget hjem.

“Vi får en anmeldelse om vold mod en ældre kvinde. Vi har efterfølgende anholdt en 55-årig mand. De kender begge hinanden på forhånd, og han er nu siget for vold,” fortæller Charlotte Tornquist, der er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, til Presse-fotos.dk.

Ifølge redaktionens oplysninger er den anholdte og offeret i sagen naboer og har tidligere haft et godt forhold. Volden skal være udført ved kvælning, indtil den ældre kvinde fik mulighed for at bide sin overfaldsmand så hårdt i armen, at han gav slip og forsvandt fra adressen.

“Vi skal nu forsøge at afklare, hvad motivet kan være. Kvinden kom med ambulancen, men hun har ikke fået alvorlige skader. Den anholdtes sindstilstand gjorde, at han skal modtage noget pleje, hvor han nu befinder sig,” siger Charlotte Tornquist til Presse-fotos.dk.

Hvordan skal jeg forstå pleje?

“Hans psykiske tilstand har betydet, at han nu tilses af en læge. Jeg kan desværre ikke komme nærmere ind på hans personlige forhold.”

Presse-fotos.dk har været i kontakt med beboere i området, der oplyser, at den 55-årige mand dagen inden overfaldet på den ældre kvinde var blevet udskrevet fra et psykiatrisk hospital.

Det er dog ikke oplysninger, som politiet vil be- eller afkræfte.

SE OGSÅ: MAND I KRITISK TILSTAND EFTER ALVORLIG ULYKKE

Vidner fortæller desuden til Presse-fotos.dk, at den 55-årige mand i de hektiske minutter efter overfaldet er blevet set med 15 til 20 centimeter lang kniv, blødende fra armen og tale i tåger med sig selv.

“Det var meget tydeligt, at han hørte stemmer, og han snakkede med nogle. Han sagde, at den ældre dame skulle dø, fordi hun var gift med Hitler,” fortæller en anonym beboer til Presse-fotos.dk.

Presse-fotos.dk har spurgt Midt- og Vestsjællands Politi, om de har fået anmeldt et knivforhold fra samme mand omkring gerningstidspunktet.

“Det er også noget, der indgår i en del af vores efterforskning,” svarer Charlotte Tornquist, da redaktionen spørg ind til de oplysninger.

Den 55-årig mand blev anholdt 10 til 15 minutter efter overfaldet på den ældre kvinde. Det skete, da op til fem patruljer ifølge vidner mødte op ved ældreboligerne og fik ham lagt ned.