87 personer er trampet ihjel under religiøs fejring

Mindst 87 personer blev trampet ihjel, da der tilsyneladende opstod panik blandt deltagerne ved et religiøst arrangement i delstaten Uttar Pradesh i det nordlige Indien tirsdag.

Det oplyser de lokale myndigheder ifølge den indiske tv-station NDTV.

Ulykken skete under en hinduistisk fejring i Hathras. Byen ligger cirka 140 kilometer sydøst for Indiens hovedstad, New Delhi.

Tidligere oplyste politiet til Reuters, at cirka 60 var omkommet, men at politiet frygtede, at antallet af omkomne ville stige.

– Jeg kan ikke oplyse det præcise dødstal lige nu, men det er cirka 60. Der er risiko for, at dødstallet stiger, lød det fra Manish Chikara, der er talsperson for distriktspolitiet, til Reuters.

Delstatsminister Yogi Adityanath har bedt politiet om at iværksatte en efterforskning af ulykken.

Indiens præsident, Droupadi Murmu, udtrykker sin medfølelse med ofrenes familier på det sociale medie X.

– Nyheden om de mange omkomne, herunder kvinder og børn, i ulykken i Hathras-distriktet i Uttar Pradesh er hjerteskærende.

– Jeg udtrykker min dybeste medfølelse med dem, der har mistet familiemedlemmer, og beder til, at de kvæstede hurtigst muligt må komme sig, skriver Droupadi Murmu.

En 20-årig nylig student har været forsvundet, efter han natten til lørdag med to kammerater forsøgte at krydse Nørresø i Viborg. Nu har vandsøgningshunde markeret et område i søen.