08. feb. 2022 - 17:33

800 soldater skal stå klar: Forsvaret styrker beredskabDen danske regering har valgt at styrke beredskabet, eftersom hele den europæiske sikkerhedssituation er skærpet, grundet det russiske pres på Ukraines grænser de seneste uger.

Det oplyser Forsvaret i en pressemeddelelse.

Det omfatter blandt andet en skærpelse af beredskabet for kampbataljonen, en klargøring af fregat og et skærpet afvisningsberedskab.

Alt sammen gøres klar af Forsvaret, så der kan reageres hurtigt, hvis situationen kræver det, fremgår det af pressemeddelelsen.

Kampbataljonen, som er tilmeldt NATO’s beredskab, skal fremover have en reaktionstid på mellem 1-5 dage i modsætning til de 30 dage, den har været hidtil.

De 700-800 soldater, som bataljonen vil bestå af, vil blive samlet i Slagelse.

Fregatten, som klargøres, skal stå for nationale opgaver, som blandt andet omfatter øget overvågning af danske farvande, Østersøen og støtte til transportopgaver.

Slutteligt vil to F-16 kampfly blive placeret på Bornholm for at styrke det nationale afvisningsberedskab.

“I løbet af den kommende tid,” vil også to F-16 kampfly blive placeret på Bornholm for at styrke det nationale afvisningsberedskab.

Presse-fotos.dk har spurgt Forsvarskommandoen om, hvornår flyene kommer til Bornholm. Det har Forsvarskommandoen dog ikke ønsket at svare på og i stedet henvist til pressemeddelelsen.

“Der er tale om rettidig omhu. Det er vigtigt at slå fast, at der for nuværende ikke er en øget trussel mod Danmark eller Bornholm for den sags skyld. Vi styrker vores militære muligheder for at kunne reagere hurtigere, hvis situationen kræver det,” siger forsvarschef, general Flemming Lentfer.

Forsvaret forudser, at det skærpede beredskab foreløbigt forløber indtil udgangen af marts måned.ANDRE LÆSER OGSÅ