26. jun. 2022 - 22:03

80 mand ledte efter forsvunden: Formentlig druknetOmkring 80 mænd fra brandvæsen, redningstjeneste og teknisk nødhjælpsorganisation ledte søndag eftermiddag efter en mand, der formentlig druknede under svømning i Søndersøen i Sørup ved Flensborg.


Andre badegæster bemærkede omkring klokken 16.30, at manden pludselig ikke kunne ses. Redderne fra DLRG-vagtstationen på badestranden skyndte sig straks til hjælp og forsøgte at finde den forsvundne svømmer i vandet – men uden held.


Brandvæsen og redningstjeneste ankom lidt senere – samt dykkerne fra Flensborg brandvæsen. Men da vandet var meget grumset, og der var ringe sigtbarhed, måtte dykkerne stoppe deres eftersøgning uden held.


Redningshelikopteren Christoph 42 støttede også eftersøgningsforanstaltningerne og fløj over vandoverfladen.


Det berørte område blev derefter afsøgt med en båd fra Federal Agency for Technical Relief, som er udstyret med en sonar. Derudover dannede hjælpere en menneske-kæde i vandet og afsøgte kystområdet.

Eftersøgningen fortsætter frem til natten, og derefter indstilles indtil videre.


Ifølge brandvæsnet er der efter flere timer i vandet ikke længere mulighed for at redde den 22-årige i live, hvis det er her, han befinder sig.