67-årig fandt pistol og lagde den tilbage igen: Nu skal han i fængsel

En 67-årig mand er idømt en fængselsstraf på to år, efter at han fandt en pistol, tog den med hjem og lagde den tilbage, hvor han havde fundet den på Galløkken i Rønne.

Det har retten på Bornholm tirsdag afgjort. Det skriver Ritzaus Bureau.

Af de to års fængsel er de 18 måneder gjort betingede af, at han udfører 250 timers samfundstjeneste. Det sidste halve år skal manden altså afsone.

Tilbage i oktober 2022 fandt manden pistolen, tog den med hjem og konstaterede, at den var ægte. Der var også to magasiner til pistolen. Derpå lagde han pistolen tilbage samme sted, som han havde fundet den.

LÆS OGSÅ: Se video: Voldsom brand i Jensens Bøfhus

Den 67-årige varslede ikke selv politiet om sit fund. Det gjorde i stedet hans samlever, som fem dage senere tog ud til stedet, fandt pistolen og overgav den til politiet.

Det var dét, som den 67-årige mand selv skulle have gjort, da han fandt pistolen og magasinerne.

I retten blev manden dømt for at have videregivet våbnet ved at lægge det tilbage, hvor han fandt det.

Han erkendte hændelsesforløbet, men hans forsvarer procederede for, at manden kun skulle dømmes for overtrædelse af våbenloven, som straffes noget mildere.

Men retten valgte altså alligevel at idømme manden to års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse under skærpende omstændigheder – også selvom manden ikke tidligere var straffet. Dét var en formildende omstændighed. Det samme var mandens alder, og at han har gode personlige forhold.

Den 67-årige valgte at modtage dommen.