17. maj. 2023 - 11:03

56-årig udvist: Voldtog og bankede sin kæreste og et barn under 12En 56-årig mand er blevet kendt skyldig i at have voldtaget, udøvet fysisk- og psykisk vold samt fremsagt trusler mod sin daværende 50-årige kæreste. Manden er i samme straf også kendt skyldig i voldtægt af et barn under 12 år

Tre år og seks måneders fængsel og derefter udvisning.

Annonce

Det er straffen, som en dommer ved Retten i Helsingør, netop har givet en 56-årig mand, der har haft lovligt ophold i Danmark i 18 år, for blandt andet at havde voldtaget og banket sin 50-årige kæreste. Derudover blev manden også dømt skyldig i voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje af et barn under 12 år samt blufærdighedskrænkelse mod barnet.

I forholdet mod kvinden fandt retten det bevidst, at den 56-årige mand ved sin adfærd havde styret og bestemt, hvad den 50-årige kvinde måtte og ikke måtte gøre. Han havde blandt andet nægtet hende kontakt med familiemedlemmer, truet og slået hende.

Adfærden var så grov, at manden blev dømt for psykisk vold.

“Psykisk vold er stadig et forholdsvist nyt sagsområde i strafferetsplejen. Derfor er en dom som denne vigtig dels for at skabe præcedens for fremtidige sager, dels fordi den viser, at det nytter at anmelde det, hvis man er udsat for psykisk vold,” siger advokaturchef Randi Tvile fra Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi.

SE OGSÅ: 23-ÅRIG MAND DRÆBT I ULYKKE

Annonce

Ud over den psykiske vold mod den 50-årig kvinde, blev manden altså også dømt for voldtægt, vold og trusler mod hende, voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje og blufærdighedskrænkelse mod et barn under 12 år.

Den 56-årige mand ankede dommen på stedet.ANDRE LÆSER OGSÅ