09. jan. 2024 - 19:26

49-årig far i livsfare efter familietragedieIfølge en vagtchef fra østrigsk politi er fire danskere kommet til skade i en ulykke, skriver B.T

Fire danskere er kommet til skade, efter at de tirsdag er styrtet ned fra syv meters højde i en gondol på en svævebane i Østrig.

Ulykken er sket i det østrigske skisportsområde Hochoetz.

Det oplyser Hubert Juen, som er vagtchef ved det lokale politi – Bezirkspolizeikommandando Irmst, til B.T.

– Det drejer sig om en dansk familie, der desværre er styrtet ned. Det er fire danske statsborgere, men jeg ved endnu ikke, hvor i Danmark de kommer fra, udtaler han til mediet.

Udenrigsministeriet bekræfter, at fire danske statsborgere har været involveret i en ulykke i Østrig.

– Da der er tale om personsager har Udenrigsministeriet tavshedspligt og kan derfor ikke give yderligere oplysninger, skriver ministeriet i en mail.

Ifølge B.T. skete ulykken, i forbindelse med at et træ væltede og ramte gondolen.

Mediet skriver videre, at der er tale om et brødrepar på 44 og 49 år samt den 49-åriges børn, en dreng på 20 og en datter på 18.

Faren befandt sig først i livsfare, men nu er hans tilstand stabil. Det oplyser chefinspektør Michael Haid fra politiet i Imst til DR.

Ifølge B.T.’s oplysninger er faren blevet opereret på Tirol Kliniken.

En medarbejder på klinikken siger til mediet, at to af de tilskadekomne er blevet bragt hertil. Den anden, som medarbejderen hverken oplyser køn eller alder på, er stabil og ikke i livsfare.

De to andre er blevet bragt til et andet sygehus, der typisk tager sig af folk, som er kommet lettere til skade, lyder det.

Ulykken er ifølge mediet sket omkring klokken 10.30 tirsdag.

Foruden danskerne er to tyskere kommet til skade i nabogondolen som følge af vibrationer fra kablet på svævebanen, skriver mediet Kronen Zeitung.

Hochoetz ligger cirka 60 kilometer vest for den østrigske by Innsbruck, der er hovedstad i delstaten Tyrol.

/ritzau/