10. nov. 2022 - 13:47

43-årig døde efter knivstik i egen lejlighed i Randers: 38-årig mand idømt fængselArkivfoto

En 38-årig mand er torsdag ved retten i Randers kendt skyldig i vold med døden til følge, og det koster ham en dom på otte års fængsel.

Episoden fandt sted i en lejlighed på Pontoppidansgade i Randers natten til 3. december sidste år, hvor den nu 38-årige mand stak en 43-årig med kniv.

”Jeg er meget tilfreds med rettens dom, og at den tiltalte nu kan se frem til en passende fængselsstraf, ser jeg kun som værende positivt,” siger senioranklager Jakob Beyer, der har ført sagen i sagen på vegne af anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Retssagen blev behandlet som en tilståelsessag, fordi den tiltalte i forvejen havde erkendt at have begået voldshandlingen, der førte til den 43-årige mands død. Han tilstod igen torsdag ved retten i Randers og har modtaget rettens dom på otte års fængsel.

LÆS OGSÅ: Knivstikkeri i Randers

I alt befandt der sig tre mænd i lejligheden natten til 3. december sidste år.

Ved myndighedernes ankomst til lejligheden i Randers den 3. december 2021 fandt man den 43-årige mand liggende med livstruende skader. Hans liv stod ikke til at redde trods forsøg på hurtig førstehjælp.


Efterfølgende fandt Østjyllands Politi via efterforskningen frem til, at en på daværende tidspunkt 39-årig mand i lejligheden intet havde haft med sagen at gøre, men at den dræbte kun var blevet stukket med et enkelt knivstik af den sidste mand i lejligheden – den nu 38-årige, som i dag er blevet kendt skyldig i sagen.

”Vi kunne rimelig hurtigt i sagen konkludere, at den 38-årige mand havde handlet på egen hånd i forbindelse med knivstikkeriet, og der ligger et stort og grundigt efterforskningsarbejde bag sagen, som har været med til at føre til en opklaring. Derfor er jeg også meget glad for, at den tiltalte nu har fået en passende straf for sin gerning,” siger Jakob Beyer.

(Billederne her på siden er fra december 2021).