14. mar. 2023 - 15:39

35-årig fængsles efter tre tilfælde af grov vold mod kvindeRetten i Aarhus – Foto: Østjyllands Politi

En 35-årig mand skal nu i fængsel efter blandt andet at have udøvet grov vold mod en kvinde

En dommer ved Retten i Aarhus har i torsdags idømt en 35-årig mand et års ubetinget fængsel for særligt tre tilfælde af grov vold mod en kvindelig bekendt.

Voldsepisoderne fandt sted på to adresser i henholdsvis Risskov og Stavstrup i løbet af 2022 med det sidste tilfælde begået i december.

Her tog den 35-årige blandt andet kvælertag på kvinden, slog hende og sparkede hende.

”Det kan altid give nogle naturlige udfordringer i forhold til at få en sag belyst, når volden er foregået inden for hjemmets fire vægge. I denne sag afgav kvinden en særdeles troværdig forklaring, der i øvrigt var understøttet af flere uafhængige henvendelser til politiet ved den seneste episode,” siger anklagerfuldmægtig Lukas Callesen, der har ført sagen i retten på vegne af anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

SE OGSÅ: MELDING OM DRUKNEULYKKE: REDNINGSMANDSKAB RYKKER MASSIVT UD TIL HAVN

Den 35-årige mand blev anholdt og varetægtsfængslet den 31. december 2022. Her blev han udover sin voldsigtelse også sigtet for at modsætte sig anholdelse og for at ytre skældsord mod betjentene.

Under retssagen i torsdags, hvor manden fik et års fængsel, blev han også dømt for at have begået tyveri i et supermarked i Aarhus C i sommer, for at have lavet hærværk mod et supermarked på Langenæs ved at tegne graffiti og for flere tilfælde af trusler mod andre personer.

”Alt i alt er jeg meget tilfreds med rettens dom, og jeg er tilfreds med at den af retten udmålte straf ikke lå langt fra anklagemyndighedens påstand,” siger Lukas Callesen.

Den 35-årige mand ankede dommen på stedet.